Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Partidul Democrat multumeşte pentru sprijin Comunităţii ucrainenilor din Moldova şi se angajează să susţină toţi concetăţenii de alte etnii

|versiune pentru tipar| PDM, 1 noiembrie 2014

Partidul Democrat apreciază decizia Comunităţii ucrainenilor din Moldova, adoptată în cadrul Consiliului Naţional desfăşurat astăzi la Chişinău, privind acordarea suportului pentru PDM în alegerile parlamentare din 30 noiembrie.

“Pe 30 noiembrie, noi vom vota Partidul Democrat din Moldova şi vom îndemna întreaga comunitate a ucrainenilor să-i susţină pe democraţi, pentru că este singurul partid care poate garanta stabilitatea politică, pacea şi echilibrul în societatea noastră”, a declarat preşedintele Comunităţii ucrainenilor, Nicolae Oleinic.

Aprecierea faţă de gestul ucrainenilor a fost exprimată de vicepreşedintele PDM, preşedintele Parlamentului Igor Corman, invitat să participe la şedinţa Consiliului Naţional al acestei organizaţii. “Suntem susţinuţi de tot mai mulţi oameni din întreaga ţară, dar şi de către prietenii Moldovei de peste hotare. Consider că această decizie reprezintă o dovadă a ascensiunii partidului nostru şi a aprecierii eforturilor depuse pentru menţinerea stabilităţii”, a declarat Igor Corman.

Potrivit reprezentanţilor comunităţii ucrainene, faptul că democraţii nu susţin dezbinarea şi ura în societate, ci promovează un plan real de acţiuni pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii a oamenilor simpli, a fost unul hotărâtor atunci când au luat această decizie. “PDM este singura formaţiune care a purtat mereu un dialog constructiv cu reprezentanţii minorităţilor etnice, încercând să afle ce anume avem nevoie, pentru a ne susţine. În acelaşi timp, PDM a propus singurul program serios pentru creşterea veniturilor fiecărei familii”, a spus preşedintele Comunităţii ucraineilor.

Igor Corman a subliniat că, la finele săptămânii curente, PDM şi-a prezentat Platforma electorală, document în care îşi asumă angajamentul de a susţine politici de protejare a intereselor legitime ale minorităţilor etnice pentru a-şi păstra identitatea şi tradiţiile. “PDM consideră că aderarea la Uniunea Europeană poate deveni o garanţie a respectării drepturilor pentru minorităţile etnice din Republica Moldova. Vom realiza în acest sens un parteneriat cu reprezentanţi ai societăţii civile care susţin această idee, în vederea promovării ei în rândul reprezentanţilor minorităţilor etnice”, a punctat vicepreşedintele PDM.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md