Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, a aderat la PDM şi cheamă cetăţenii să voteze democraţii pe 30 noiembrie 2014

|versiune pentru tipar| PDM, 3 noiembrie 2014

Partidul Democrat din Moldova salută venirea în echipă a ex-ministrului Apărării Vitalie Marinuţa. Decizia de aderare la PDM a fost anunţată astăzi de către generalul de brigadă în rezervă Vitalie Marinuţa. Înainte de aceasta, el a avut o întrevedere cu liderul democrat, Marian Lupu, în cadrul căreia a prezentat propunerile sale ce ţin de politicile în domeniul de apărare în Republica Moldova.

PDM a susţinut întotdeauna dezvoltarea şi modernizarea Armatei Naţionale, îmbunătăţirea condiţiilor în care se exercită serviciul militar. Preşedintele partidului, Marian Lupu, în perioada în care a exercitat interimatul în funcţia de şef al statului şi comandant suprem al Forţelor Armate, a luat decizii importante pentru modernizarea domeniului militar.

“Am avut o discuţie cu preşedintele Partidului Democrat despre necesitatea abordării mai complexe a problemelor Armatei Naţionale, despre condiţiile de trai a militarilor şi veteranilor. Am fost impresionat de interesul manifestat, dar nu şi surprins, deoarece am avut posibilitatea să colaborez cu Marian Lupu în perioada când a fost comandant suprem al Forţelor Armate”, a declarat după întrevedere generalul Marinuţa.

Vitalie Marinuţa a mai spus că a decis să se alăture Partidului Democrat pentru că este un partid pro-european, o forţă ce asigură stabilitatea şi securitatea internă în ţară, cu potenţial de creştere şi cu o echipă de profesionişti care are scopul de a dezvolta Moldova. “Situaţia din regiune este neliniştită din punct de vedere militar, iar mie, militar de profesie, îmi este greu să rămân simplu observator. Consider că a venit timpul să fie abordate mult mai serios problemele apărării, iar în PDM am găsit o echipă capabilă să promoveze reforma şi dezvoltarea continuă a potenţialului de apărare a ţării”, a explicat ex-ministrul Apărării.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md