Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Partidul Democrat va creşte performanţele învăţământului tehnic şi profesional din Moldova

|versiune pentru tipar| PDM, 4 noiembrie 2014

Partidul Democrat vrea să crească performanţele şi calitatea învăţământului tehnic şi profesional din Moldova, ca acest tip de învăţământ să pregătească tinerii pentru domeniile unde este nevoie de lucrători. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PDM, Marian Lupu, în cadrul vizitei la şcoala profesional-tehnică nr.2 din Chişinău.

Potrivit lui Marian Lupu, acest obiectiv este reflectat în Platforma electorală a PDM, care a fost definitivată în urma consultărilor cu cetăţenii din satele şi oraşele Moldovei. “Pentru învăţământul profesional, PDM susţine realizarea de parteneriate între licee şi companii, astfel încât elevii să poată face practică şi să iasă din şcoală pregătiţi pentru piaţa muncii”, a precizat liderul democrat, răspunzând la întrebarea cum PDM va ajuta tinerii să-şi găsească rostul aici în ţară.

PDM susţine, de asemenea, promovarea legislaţiei pentru acordarea burselor private în învăţământ. “Investim în Moldova, ceea ce înseamnă că investim în tineri, iar pentru aceasta vom stimula educaţia şi pregătirea lor pentru piaţa muncii. Iniţiativa cuprinsă în Platforma electorală a PDM constă în stimularea firmelor să ofere astfel de burse private, iar tinerii să se poată pregăti mai bine pentru viitoarele lor meserii”, a explicat Marian Lupu.

Ministrul degrevat al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a vorbit la întâlnirea de la şcoala profesională nr.1 din capitală despre dotarea şcolilor din întreaga ţară cu echipamentul didactic necesar. “ Pe durata mandatului de ministru, am insistat că tehnologia informaţiei trebuie să fie o prioritate pentru Republica Moldova, căci această industrie poate deveni o sursă sigură de venituri la buget şi, respectiv, de creştere economică a ţării. Partidul Democrat consideră că este nevoie de un program guvernamental pentru dotarea şcolilor din întreaga ţară cu tehnologie modernă şi cu echipamentul didactic necesar. Vom face ca laboratorul de informatică, cu conexiune la internet, să nu lipsească din nici o şcoală până în 2018.”, a declarat Pavel Filip.

Amintim că în ultimele săptămâni, democraţii au discutat cu oamenii din localităţile Moldovei despre măsurile propuse de specialiştii PDM, s-au consultat cu cetăţenii şi au primit propunerile acestora pentru a definitiva Platforma Electorală a partidului. Platforma electorală a PDM conţine măsuri menite să garanteze creşterea de la an la an a economiei naţionale.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md