Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: PDM este partidul creşterii, iar fiecare întreprindere din Moldova este importantă pentru acest obiectiv

|versiune pentru tipar| PDM, 6 noiembrie 2014

Majorarea salariilor, reducerea birocraţiei şi înăsprirea pedepselor pentru cei care iau sau dau mită. În felul acesta îşi propune Partidului Democrat să diminueze fenomenul corupţiei din ţara noastră. Soluţiile au fost prezentate, astăzi, de către preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, angajaţilor celei mai mari companii producătoare de bere din Moldova.

“Corupţia distruge încrederea cetăţenilor în lege şi în justiţie. Vor trebui, eu gândesc, mai mulţi ani pentru o schimbare de mentalitate, fiindcă problema este aici. O grăbire a acestor efecte s-ar putea să primească doar pe calea de dezvoltare economică care vine cu impact financiar pentru partea socială, salarizarea în sectorul public, plus înăsprirea metodelor de penalizare”, a menţionat preşedinte PDM, Marian Lupu în cadrul discuţiei cu angajaţii fabricii Efes Vitanta din Chişinău.

Marian Lupu a subliniat că PDM este partidul creşterii Moldovei, iar fiecare fabrică din Moldova este importantă pentru acest obiectiv. “Săptămâna trecută am lansat platforma electorală a PDM, care a fost realizată prin consultare cu oamenii şi care este susţinută de Partidul Socialiştilor Europeni. Avem în acest document măsuri care garantează creşterea economiei de la an la an prin atragerea investiţiilor şi prin crearea de locuri de muncă bine plătite”, le-a mai spus angajaţilor fabricii liderul PDM.

Şi democrata Valentina Buliga, ministrul degrevat al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, le-a vorbit locuitorilor din satele raionului Dubăsari despre măsurile propuse de PDM pentru creşterea salariilor şi pensiilor. “Democraţii îşi propun pentru următorii patru ani să dubleze pensia şi salariul mediu pe economie. Propunerea a fost inclusă în platforma electorală a formaţiunii, prezentată săptămâna trecută”, le-a explicat localnicilor Valentina Buliga.

“Dacă o să fim uniţi, o să fim capabili să muncim, să creştem economia ţării, până prin 2018 să ajungem ca pensiile să fie de două ori mai mari decât sunt acum”, le-a mai spus oamenilor Valentina Buliga.

Sursa: www.pdm.md