Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Pavel Filip: PDM pledează pentru creşterea calităţii educaţiei

|versiune pentru tipar| PDM, 9 noiembrie 2014

Preşedintele Organizaţiei municipale PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a discutat cu elevii şi profesorii de la Liceul “Nicolae Iorga” din capitală despre politicile Partidului Democrat orientate spre creşterea calităţii educaţiei.

Potrivit liderului democrat, statul trebuie să creeze toate condiţiile pentru ca tinerii să iasă bine pregătiţi de pe băncile universităţilor şi să-şi poată găsi cu uşurinţă un loc de muncă.

“Educaţia de bază vine din şcoală, de aceea este foarte important să acordăm sprijin profesorilor şi să creăm condiţii adecvate de studii elevilor. Noi am făcut primul pas în rezolvarea problemei pregătirii tinerilor specialişti în domeniul tehnologiei informaţiei. Prin Strategia Moldova Digitală 2020 şi Strategia de Creştere a Competitivităţii Industriei IT, Ministerul Educaţiei are obligaţia de a revedea programa şcolară şi cea universitară astfel încât, la absolvirea facultăţii, tinerii să fie bine pregătiţi pentru a activa în domeniu”, a declarat Pavel Filip.

Un capitol aparte din platforma electorală a Partidului Democrat este destinat învăţământului. PDM se pronunţă pentru concentrarea programei şcolare pe disciplinele de bază, utile pentru traseul elevilor în învăţământul superior sau pentru intrarea directă pe piaţa muncii. Democraţii se angajează să promoveze legile adecvate pentru ca tinerii să poată beneficia de burse private de studii.

Sursa: www.pdm.md