Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Minorităţile etnice din Moldova susţin PDM

|versiune pentru tipar| PDM, 11 noiembrie 2014

Organizaţiile minorităţilor naţionale din Republica Moldova susţin PDM în alegerile din 30 noiembrie. Anunţul a fost făcut astăzi, printr-o rezoluţie de susţinere a PDM, adoptată de reprezentanţi ai minorităţilor etno-culturale din Republica Moldova, în cadrul unui Forum naţional.

“Noi, reprezentanţii etniilor din Moldova, conştientizăm cât de serioasă poate ajunge situaţia din Moldova după 30 noiembrie dacă nu vom face alegerea corectă. Trebuie să evităm riscurile care ameninţă Republica Moldova şi trebuie să respingem radicalii şi extremiştii care vor să facă rău Moldovei. PDM este cel mai potrivit partid pentru a garanta armonia interetnică şi stabilitatea Moldovei”, a declarat Feodor Sabii, conducătorul comunităţii bulgare.

“Susţinem poziţia PDM pentru menţinerea bunelor relaţii cu toţi vecinii, atât din vest cât şi din est. Noi trebuie să preluăm ce este mai bun în Uniunea Europeană şi să păstrăm relaţiile de prietenie cu Federaţia Rusă. Am simţit în permanenţă susţinerea şi implicarea în diverse proiecte din partea liderului democrat Marian Lupu”, a punctat Nicolae Guţul, preşedintele administraţiei Organizaţiei slavone pentru drepturile omului “Vece”.

Reprezentanţii minorităţilor etnice au lansat şi un apel de susţinere a Partidului Democrat, pentru stabilitate şi pentru a nu admite venirea la putere a unor forţe extremiste. “Facem un apel către membrii tuturor etniilor din Moldova să nu voteze cu radicalii şi cu cei care vor să aducă haosul şi dezbinarea în ţară. Vom vota Partidul Democrat pentru că este un partid al bunei înţelegeri, care promovează un plan real de acţiuni pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii a oamenilor simpli,”, se menţionează în declaraţia de susţinere a PDM, adoptată astăzi.

Prezent la eveniment, preşedintele PDM, Marian Lupu, a precizat că, în Platforma sa electorală, Partidul Democrat îşi asumă angajamentul de a proteja interesele tuturor cetăţenilor acestei ţări, indiferent de etnie. “Partidul Democrat este alături de toţi oamenii Moldovei. Cu toţii trebuie să fim mândri de patria noastră. Vă mulţumesc pentru susţinerea acordată PDM şi vă asigur că Partidul Democrat nu va permite niciodată nimănui să strice buna convieţuire interetnică din Moldova. Îi îndemn pe toţi moldovenii, indiferent de etnie, să dea un vot pentru stabilitatea şi pentru creşterea Moldovei”, a spus Marian Lupu.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md