Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

PDM are soluţii pentru reducerea tarifelor la căldură şi atragerea investiţiilor în sectorul termoenergetic

|versiune pentru tipar| PDM, 12 noiembrie 2014

Partidul Democrat vine cu un plan economic bine pus la punct pentru reducerea semnificativă a facturilor la căldură şi atragerea investiţiilor în sectorul termoenergetic. Declaraţia a fost făcută astăzi de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, în timpul întrevederii cu angajaţii Centralei Electrice cu Termoficare nr. 2 din Capitală.

Preşedintele PDM a subliniat în context că, de la 1 ianuarie 2015, tariful la gazele naturale pentru consumatorii finali va fi redus, acest lucru devenind posibil după ce ieri Moldova a reuşit să negocieze micşorarea preţului la gazele naturale importate din Rusia de la 377 la 332 de dolari pentru o mie de metri cubi. Liderul democrat l-a felicitat pe colegul său de partid, vice-premierul Andrian Candu, pentru negocierea reuşită a contractului cu Gazprom şi a considerat că aceasta este o veste foarte bună pentru toţi cetăţenii.

Întrebat de angajaţii CET 2 despre cum va fi revitalizată situaţia economică la întreprinderea lor, Marian Lupu a menţionat că la prima etapă va fi realizată fuziunea dintre CET 1 şi CET 2, aflată pe ultima sută de metri, pentru a garanta o activitate eficientă a unităţii economice şi a asigura locurile de muncă ale salariaţilor. În al doilea rând, urmează a fi elaborat un program de reeşalonare a datoriilor şi de atragere de investiţii în modernizarea întreprinderii. În acest scop, Banca Mondială ar putea oferi un credit de circa 40 milioane de dolari în condiţii foarte avantajoase pentru ţara noastră.

Angajaţii CET 2 au susţinut propunerile făcute de liderul democrat, menţionând că doar o activitate eficientă a întreprinderii poate asigura o încălzire calitativă şi la preţuri reduse a Capitalei.

În aceeaşi ordine de idei, preşedintele PDM a spus că municipiul Chişinău are nevoie de un sistem de termoficare modern, cu un randament cât mai bun. “Noi propunem un program de reabilitare termică a blocurilor din Chişinău, finanţat din fonduri naţionale şi europene, precum şi un program de modernizare a sistemului de încălzire. Cu gaze naturale mai ieftine şi cu o termoficare modernizată, chişinăuienii vor plăti mai puţin pentru căldură”, a spus Marian Lupu.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md