Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Este un moment istoric, pe care l-au făcut posibil oamenii din Moldova

|versiune pentru tipar| PDM, 13 noiembrie 2014

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, le-a mulţumit astăzi, 13 noiembrie a.c., tuturor cetăţenilor moldoveni, din ţară şi peste hotare. Marian Lupu le-a dedicat cetăţenilor succesul de astăzi, când Parlamentul European a ratificat, la Bruxelles, Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Liderul democrat a transmis, de asemenea, mulţumiri tuturor reprezentanţilor statelor membre UE care sprijină procesul de integrare europeană a Republici Moldova.

“Este un moment istoric, pe care l-au făcut posibil oamenii Moldovei. Datorită lor, astăzi are loc dezvoltarea europeană, în stabilitate, a Republicii Moldova. Ţara noastră contează şi este respectată pe plan internaţional. Alături de partenerii europeni, noi vom ocroti mai eficient familiile, vom genera locuri de muncă mai bine plătite, vom lupta împotriva sărăciei şi corupţiei. Vom pune capăt tendinţelor extremiste din societate”, a afirmat preşedintele PDM, Marian Lupu.

În opinia sa, obiectivele imediate ale Republicii Moldovei pe calea europeană sunt: menţinerea unui climat de stabilitate politică şi socială la nivelul ţării, dezvoltarea economiei naţionale la standarde înalte şi întărirea instituţiilor democratice.

Gest simbolic al lui Igor Corman după ratificarea Acordului de Asociere: democratul i-a dăruit preşedintelui PE un brâu moldovenesc

Partidul Democrat din Moldova a salutat printr-un gest inedit votul istoric de astăzi al Parlamentului European, care a ratificat Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Prezent la Bruxelles, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, democratul Igor Corman, i-a oferit preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, un brâu moldovenesc.

“Brâul moldovenesc este un simbol al trăiniciei şi al legăturilor strânse dintre Moldova şi Europa. Vrem de asemenea să arătăm moldovenilor noştri de acasă că apropierea de Europa trebuie să însemne şi aducerea tradiţiilor noastre în Europa”, a explicat gestul Igor Corman.

Democratul a declarat, cu acest prilej, că votul din Parlamentul European este un pas important spre legiferarea deplină a asocierii politice şi integrării economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, Igor Corman a declarat că 2014 este un an istoric pentru Republica Moldova, subliniind că ţara noastră Moldova va continua pe drumul european, fiindcă aceasta este calea bunăstării pentru cetăţenii noştri.

“Această zi este una deosebită pentru viitorul Republicii Moldova, Acordul de Asociere fiind cel mai important tratat pe care l-a avut ţara noastră. Pentru noi, asocierea cu UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova după modelul european, înseamnă dezvoltare economică, salarii şi pensii decente, justiţie corectă, servicii medicale accesibile, educaţie de calitate, drumuri mai bune, precum şi soluţionarea conflictului transnistrean prin reintegrarea ţării”, a declarat Igor Corman în cadrul conferinţei de presă susţinute în comun cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md