Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Legenda despre PDM este adevărată. Suntem o echipă puternică, spune Vlad Plahotniuc

|versiune pentru tipar| PDM, 14 noiembrie 2014

Circa 300 de tineri antreprenori democraţi au stat de vorbă, aseară, cu trei dintre economiştii şi managerii de succes ai Partidului Democrat din Moldova: Vlad Plahotniuc, Andrian Candu şi Pavel Filip. Liderii PDM le-au povestit tinerilor din experienţa lor de viaţă, în politică şi în business, în cadrul unei reuniuni a Clubului economic al tinerilor antreprenori democraţi.

“Eu, unul, mă mândresc că mă înconjoară oameni foarte deştepţi. Ei mă ajută şi noi, împreună, reuşim să avem succes în tot ceea ce facem. Nu ştiu la alţii cum e, dar la noi se primeşte tot timpul”, a spus, în aplauzele sălii, prim-vicepreşedintele PDM.

Într-o atmosferă relaxată, Plahotniuc le-a dat tinerilor antreprenori câteva sfaturi pe care el însuşi le-a învăţat din experienţa de până acum. Alături de Pavel Filip şi Andrian Candu, prim-vicepreşedintele PDM a vorbit despre ingredientul principal al reuşitei:munca în echipă. “Şi în business, la fel ca şi în politică, nu vei face nimic fără echipă. Despre PDM este aşa o legendă care spune că suntem o echipă puternică. Este adevărată! Nici în familie, nicăieri, nu reuşeşti să faci nimic dacă nu eşti într-o echipă”, a completat Plahotniuc. În sprijinul afirmaţiilor sale au venit poveştile din perioada studenţiei, împărtăşită cu Pavel Filip, şi din primii ani în business, alături de Andrian Candu.

Democratul le-a mai vorbit tinerilor despre “reţeta succesului” care, în opinia sa, constă în câteva elemente simple: o pregătire bună şi multă muncă. “Eu nu regret că nu m-am născut într-o familie privilegiată. M-am născut sărac şi ambiţios. Primii bani i-am făcut în câmp şi din ei mi-am luat motocicletă jawa. Nu râdeţi, eram în clasa a zecea. Privilegiat mă simt pentru cunoştinţele acumulate în anii de şcoală”, a mai spus Plahotniuc.

Despre importanţa profesionalismului în politică şi la guvernare au vorbit, pe rând, şi Andrian Candu şi Pavel Filip, ambii având experienţa ministerială. Ministrul economiei, vicepremierul Andrian Candu, a explicat că inclusiv banii europeni pe care îi primeşte Moldova pentru dezvoltare vin doar în baza succeselor realizate aici, în ţară: “Cu cât e mai eficientă guvernarea, cu atât Moldova primeşte mai multe investiţii, care permit crearea mai multor locuri de muncă”. Iar Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor a dat mai multe exemple prin care PDM creează oportunităţi şi un mediu stabil pentru ca tinerii să se realizeze aici, acasă.

Din Clubul economic al tinerilor antreprenori fac parte întreprinzători democraţi cu iniţiativă.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md