Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Moldovenii din Italia către PDM: să formaţi guvernarea şi să asiguraţi stabilitate în ţară!

|versiune pentru tipar| PDM, 15 noiembrie 2014

Moldovenii din Italia s-au arătat extrem de interesaţi de măsurile Partidului Democrat pentru creşterea Moldovei. În cadrul unor întâlniri avute cu preşedintele PDM Marian Lupu, mai mulţi membri ai diasporei moldoveneşti din Italia au transmis mesajele lor de încurajare pentru familiile de acasă, pentru a vota PDM la alegerile din 30 noiembrie.

“Sperăm să formaţi guvernarea şi vă îndemnăm să continuaţi cursul de apropiere spre Europa, pentru că aici oamenii trăiesc mai bine. Vrem şi copiii noştri să aibă parte de aceleaşi condiţii de trai în Moldova, să avem şi noi locuri de muncă bine plătite acasă”, a spus o moldoveancă, în discuţia cu liderul Partidului Democrat. Ea a amintit de faptul că PDM este partidul care a asigurat, prin acţiuni concrete, cursul pro-european al Moldovei. “Şi suntem hotărâţi să-l asigurăm în continuare!”, a completat Marian Lupu, încurajându-i totodată pe moldovenii din diasporă să nu rămână indiferenţi la cele ce se întâmplă acasă şi să susţină prin vot cursul de dezvoltare şi moderniazare a Moldovei.

“Ne dorim, în primul rând, stabilitate în ţară, ca să-i ştim în siguranţă pe cei pe care i-am lăsat acasă — familiile noastre, copii”, a fost şi mesajul celor din Verona către Partidul Democrat.

Moldovenii din Italia reprezintă cea mai numeroasă comunitate moldovenească din Europa. Nivelul scăzut de trai din ţară a dus la emigrarea multor moldoveni, care au avut curajul să înfrunte greutăţile muncii peste hotare şi despărţirii de familii. “Vă apreciez pentru acest curaj, însă Moldova are în continuare nevoie de dumneavoastră. Iar atunci când veţi dori, să ştiţi că vă aşteptăm acasă, fiindcă Moldova nu poate fi întreagă fără cetăţenii săi”, a declarat liderul PDM.

Mai mulţi lideri democraţi, în frunte cu preşedintele Marian Lupu, se află în Italia, unde au planificate mai multe întîlniri şi consultări cu cetăţenii Republicii Moldova stabiliţi peste hotare.

Sursa: www.pdm.md