Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Fruntaşii PDM la Pănăşeşti: deschidem 4 mii de noi locuri de muncă

|versiune pentru tipar| PDM, 17 noiembrie 2014

“Cel puţin 4 mii de locuri de muncă vor fi create în următoarele luni în raionul Străşeni, ca urmare a venirii unui investitor nou în Subzona Economică Liberă de la Străşeni”. Vestea bună a fost dată de ministrul democrat al Economiei, Andrian Candu, locuitorilor din satul Pănăşeşti.

Andrian Candu a spus că aducerea unui nou investitor în Străşeni este un răspuns la solicitările locuitorilor, care au spus că îşi doresc mai multe locuri de muncă bine plătite aici, în Moldova, ca să nu mai fie nevoiţi să plece peste hotare în căutarea unor venituri pentru trai. “Pentru a asigura pregătirea specialiştilor calificaţi, va fi fondată şi o şcoală de meserii care va oferi tinerilor, la absolvire, un contract de angajare”, a explicat Andrian Candu.

Iar ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, care este de baştină din Pănăşeşti, le-a spus oamenilor că Partidul Democrat are formule concrete pentru a asigura acumularea banilor în buget şi a îmbunătăţi viaţa oamenilor. “Trebuie doar să ne oferiţi şansa de a face cât mai multe pentru Republica Moldova”, s-a adresat Pavel Filip consătenilor săi.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, de asemenea originar din Străşeni, a menţionat că dezvoltarea infrastructurii va aduce investiţii în ţară. “În anul 2009, 90 la sută din drumurile Moldovei erau rele şi foarte rele. Astăzi, 60% din drumuri sunt într-o stare bună, foarte bună şi satisfăcătoare. În acest an, pentru prima dată, din Fondul Rutier au fost alocate 400 milioane de lei pentru reparaţia drumurilor locale, iar în 2015 cifra se va ridica până la un miliard de lei”, a specificat ministrul Botnari.

“Proiectele de dezvoltare regională pe care le-am realizat demonstrează că Republica Moldova nu înseamnă doar capitala, ci fiecare sat, primărie şi oameni, care au nevoie de condiţii bune de viaţă şi activitate. Spre asta au fost îndreptate eforturile noastre — să construim drumuri, reţele de apă şi canalizare în regiuni”, a spus, la rândul său, ministrul degrevat al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Marcel Răducan.

Sursa: www.pdm.md