Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Moldova este patria tuturor cetăţenilor ei, indiferent de etnie

|versiune pentru tipar| PDM, 18 noiembrie 2014

“Moldova este patria tuturor cetăţenilor ei, indiferent de etnie sau religie, iar pacea, liniştea şi ordinea sunt ceea ce îşi doresc oamenii. Iată de ce avem o datorie comună să luptăm împotriva extremismului, împotriva celor care vor să ne învrăjbească, împotriva celor care vor dezordine în ţară”, a declarat democrata Elena Beleacova, şefa Departamentului Relaţii interetnice şi drepturile omului al PDM, în cadrul vizitei la Liceul ucrainean M.Koţiubinski din capitală.

Elena Beleacova a subliniat că PDM este partidul care aduce echilibrul, şi promovează toleranţa interetnică. “Dacă nu vom menţine pacea, stabilitatea şi ordinea în ţară, nu putem vorbi de dezvoltare, locuri de muncă, o educaţie europeană”, le-a spus tinerilor democrata, care a precizat că PDM nu susţine dezbinarea şi ura în societate, ci promovează un plan real de acţiuni pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii a oamenilor simpli. “PDM este singura formaţiune care a purtat mereu un dialog constructiv cu reprezentanţii minorităţilor etnice, încercând să afle ce anume au nevoie. În acelaşi timp, PDM a propus un program serios pentru creşterea veniturilor fiecărei familii”, a mai spus Elena Beleacova.

Elena Beleacova a vorbit şi angajamentul PDM de a susţine politici de protejare a intereselor legitime ale minorităţilor etnice pentru a-şi păstra identitatea şi tradiţiile. “PDM consideră că aderarea la Uniunea Europeană poate deveni o garanţie a respectării drepturilor pentru minorităţile etnice din Republica Moldova. Vom realiza în acest sens un parteneriat cu reprezentanţi ai societăţii civile care susţin această idee, în vederea promovării ei în rândul reprezentanţilor minorităţilor etnice”, a punctat democrata.

Sursa: www.pdm.md