Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Moldova trebuie să spună DA pentru Europa şi NU extremismului

|versiune pentru tipar| PDM, 18 noiembrie 2014

“Alegerile din 30 noiembrie trebuie să asigure cursul european al Moldovei, pentru a fi menţinute pacea, stabilitatea şi starea de armonie în societate”. Astfel a răspuns preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, reprezentanţilor mediului academic care s-au interesat de posibile scenarii postelectorale.

În cadrul unei întâlniri la Academia de Ştiinţe din Moldova, Marian Lupu a subliniat că, în societatea moldovenească, unele forţe extremiste promovează mesaje eronate despre Uniunea Europeană, pentru a deturna cursul de dezvoltare şi modernizare a Republicii Moldova. “Anularea Acordului de Asociere cu UE este o propunere extremistă, iar o asemenea decizie ar însemna pierderi de sute de milioane de euro pentru Moldova, dar şi un regres pentru ţară”, a explicat liderul democrat.

Marian Lupu a subliniat că Partidul Democrat niciodată nu a promovat mesaje violente, a fost şi va rămâne în continuare o formaţiune politică care pledează pentru continuarea politicilor de dezvoltare şi modernizare europeană a ţării. “Astăzi, când există riscul venirii la putere a extremiştilor, care promovează scenarii radicaliste şi care pot genera fenomene negative în Moldova, Partidul Democrat din Moldova este determinat să promoveze stabilitatea. Ne vom opune tuturor extremiştilor, fie ei de dreapta sau de stânga. Pledăm pentru o politică internă care să unească societatea, iar modelul european, bazat pe politici chibzuite, este unicul aplicabil pentru Moldova”, a declarat Marian Lupu.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mediului academic, Marian Lupu a prezentat măsurile propuse de Partidul Democrat pentru creşterea Moldovei, reflectate în Platforma electorală care a fost elaborată după o serie de consultări cu cetăţenii din toate raioanele ţării. “Doar în condiţii de pace, stabilitate, ordine, doar dacă ţara va continua să aibă o conducere democratică şi un guvern pro-european vom avea posibilitatea să ne ocupăm de problema nr. 1 din Moldova — dezvoltarea economiei, susţinerea agriculturii, asigurarea educaţiei şi asistenţei medicale de calitate, crearea locurilor de muncă bine plătite”, a conchis Marian Lupu.

Sursa: www.pdm.md