Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Valentina Buliga: 25.000 de familii nevoiaşe vor primi cărbuni pentru încălzire

|versiune pentru tipar| PDM, 19 noiembrie 2014

Susţinerea şi ocrotirea familiilor trebuie să fie o prioritate pentru Guvern. Din acest motiv, Partidul Democrat şi-a asumat un angajament de a lupta pentru bunăstarea fiecărei familii din Moldova. Este mesajul transmis locuitorilor din raionul Glodeni de către democrata Valentina Buliga, ministru degrevat al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei.

“Partidul Democrat şi în continuare va lupta contra sărăciei, va face tot posibilul ca veniturile familiilor să fie sigure şi în creştere. Vom continua să promovăm poltici de susţinirea a familiilor”, a dat asigurări Valentina Buliga în discuţie cu o familie cu mulţi copii din satul Balatina.

Pe lângă majorarea pensiilor şi salariilor, localnicii au invocat şi problemele legate de costurile mari pentru combustibil pe perioada de iarnă. În replică, Valentina Buliga a spus că PDM, ca partid de guvernare, a solicitat şi a obţinut ca o parte din ajutorul bănesc pe care România îl oferă Republicii Moldova în baza memorandului semnat recent la Ministerul Economiei să fie folosit pentru procurarea de cărbuni în folosul familiilor nevoiaşe. “Aproape 25.000 de familii din toată Moldova vor beneficia în sezonul rece de un astfel de sprijin, inclusiv câteva sute de familii din raionul Glodeni”, a spus Valentina Buliga.

În cadrul unei alte acţiuni de teren desfăşurate de PDM, deputata Raisa Apolschii a discutat cu localnicii din satele Cazangic şi Frumuşica, raionul Leova, despre iniţiativele PDM menite să susţină tinerele familii.

“PDM este singurul partid care a vorbit constant şi apăsat despre problemele familiilor din Moldova. Anume pentru familiile din Moldova noi am venit cu proiectul construirii a 5.000 de locuri de joacă. În acest fel copiii se vor putea juca în siguranţă, se vor putea dezvolta armonios. E o investiţie în viitorul tinerei generaţii şi ea trebuie să aibă prioritate”, a explicat democrata Raisa Apolschii.

Serviciul de Presă al PDM
Sursa: www.pdm.md