Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Liderii democraţi: PDM este o şansă pentru dezvoltarea Chişinăului şi a Moldovei

|versiune pentru tipar| PDM, 23 noiembrie 2014

Mobilizare generală a democraţilor din Chişinău cu o săptămână înainte de scrutinul parlamentar. Peste 2 mii de oameni au participat duminică, 23 noiembrie, la Forumul Organizaţiei municipale a Partidului Democrat, desfăşurat la Palatul Naţional.

Liderul democraţilor din Chişinău, Pavel Filip, ministru degrevat al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, susţine că Organizaţia municipală intră în alegeri bine pregătită şi se arată încrezător în rezultat. Pavel Filip a menţionat că în două luni de campanie activiştii democraţi au avut sute de întâlniri electorale în capitală şi în suburbii, iar aşteptările oamenilor sunt mari. “Electoratul din Chişinău trebuie să aibă un rol determinant pentru a alege stabilitatea şi dezvoltarea. În cele cinci zile de campanie care au mai rămas, să convingem toţi indecişii din municipiul Chişinău că Partidul Democrat este forţa care trebuie să guverneze Moldova. Partidul Democrat — un partid al oamenilor puternici — este o şansă pentru a creşte Moldova, este o şansă pentru a dezvolta Chişinăul!”, a declarat Pavel Filip.

În discursul adresat participanţilor, preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a menţionat că alegerile parlamentare de peste o săptămână au o miză extraordinară pentru viitorul ţării. “Acum a venit timpul Partidului Democrat şi noi trebuie să valorificăm această şansă, nu pentru PDM, ci pentru Republica Moldova. Partidul Democrat este partidul care va determina, în continuare, parcursul european, calea de dezvoltare şi modernizare a Republicii Moldova. Echipa PDM din Chişinău a crescut nu doar numeric, dar şi calitativ, cu oameni de valoare. Haideţi să ne adunăm toate forţele, pe această ultimă sută de metri, căci rezultatul pe care îl vom obţine va fi puternic influenţat de munca noastră în această ultimă săptămână”, şi-a îndemnat Marian Lupu colegii.

În acelaşi timp, preşedinta Organizaţiei municipale de Femei, Monica Babuc, ministru degrevat al Culturii, a îndemnat femeile din Chişinău să vină alături de PDM. “Partidul Democrat a demonstrat întotdeauna că este forţa de echilibru, cea care oferă perspective de viitor tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv celor care locuiesc în Chişinău, concetăţenilor noştri alolingvi. Toţi cei care sunt cetăţeni ai Republicii Moldova se regăsesc în propunerile Partidului Democrat, în vederea unei vieţi mai bune, care include respectul faţă de femei şi ocrotirea familiilor noastre”, a spus Monica Babuc. La finalul reuniunii, liderii formaţiunii au înmânat carnete de partid noilor membri. Personalităţi distinse din lumea politică, ştiinţifică, din educaţie şi business au ales să intre în echipa PDM din Capitală, iar numărul democraţilor din Chişinău a ajuns la 6 mii.

Evenimentul a culminat cu intonarea, la unison, a cântecului “Pentru Ţară”, al autoarei Maria Stoianov, melodie ce ar putea deveni imnul PDM Chişinău.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md