Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Igor Corman la Academia Militară: să fim puternici şi să asigurăm pacea prin votul pro-european!

|versiune pentru tipar| PDM, 24 noiembrie 2014

“Partidul Democrat este determinat să promoveze stabilitatea şi pacea în Republica Moldova prin opunerea faţă de extremism şi menţinând cursul de integrare europeană”. Declaraţia a fost făcută de vicepreşedintele PDM, Igor Corman, în faţa efectivului de ofiţeri şi discipoli ai Academiei Militare “Alexandru cel Bun”.

Preşedintele Parlamentului a fost primit milităreşte de către cursanţi şi instructorii militari, dar discuţia a fost una deschisă şi axată pe toate problemele care stau astăzi în faţa Republicii Moldova. La întâlnire a participat şi generalul de brigadă în rezervă, Vitalie Marinuţa, ex-ministru al apărării.

Igor Corman a vorbit cu militarii despre necesitatea abordării mai complexe a problemelor Armatei Naţionale, despre condiţiile de trai ale militarilor, dar şi despre faptul că în Moldova extremismul trebuie să fie oprit.

Ofiţerii şi discipolii Academiei s-au arătat extrem de interesaţi de măsurile propuse de PDM pentru menţinerea stabilităţii în ţară, dar şi despre avantajele apropierii Moldovei de Uniunea Europeană.

Igor Corman a subliniat că, astăzi, când există riscul venirii la putere a extremiştilor, care promovează scenarii radicaliste şi care pot genera fenomene negative în Moldova, Partidul Democrat din Moldova este determinat să promoveze stabilitatea. “PDM este o forţă stabilizatoare în Moldova. Vom asigura stabilitate la nivel politic, dar şi în societate. Noi pledăm pentru buna înţelegere între oameni. Este foarte important să asigurăm stabilitate în ţară, să evităm scenarii războinice şi să luăm cursul dezvoltării economice”, a spus fruntaşul PDM.

În opinia şefului Legislativului, pentru a asigura o dezvoltarea armonioasă a Moldovei, PDM optează pentru păstrarea dialogului cu partenerii din exterior, atât din Vest, cât şi din Est.

“Vectorul de integrare europeană a Moldovei nu are alternativă, dar este foarte important să administrăm corect dimensiunea relaţiilor cu Estul. Prin politică extrenă inteligentă, calmă, echilibrată, trebuie să asigurăm stabilitatea internă în Republica Moldova”.

Iar ex-ministrului Apărării, Vitalie Marinuţa, a vorbit despre măsurile pentru susţinerea Armatei Naţionale.

“Partidul Democrat şi-a asumat angajamentul de a susţine dezvoltarea şi modernizarea Armatei Naţionale, îmbunătăţirea condiţiilor în care se exercită serviciul militar, iar problemele sociale ale militarilor vor fi puse în prim plan. Putem însă vorbi de un buget militar mai mare doar dacă vom dezvolta economia ţării, obiectiv major asumat de către PDM”, a punctat generalul Marinuţa.

Sursa: www.pdm.md