Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Structurile active ale Partidului Renaştere au aderat la PDM

|versiune pentru tipar| PDM, 24 noiembrie 2014 | 

Peste 3 mii de membri ai Partidului Renaştere-Возрождение au decis să adere la Partidul Democrat din Moldova. Anunţul a fost făcut de către liderii organizaţiilor municipale şi de tineret ale Partidului Renaştere, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la sediul central al PDM.

“Reprezentăm structurile active ale Partidului Renaştere-Возрождение, inclusiv Organizaţia municipală Chişinău, Organizaţia de Tineret, Organizaţiile teritoriale din partea stângă a Nistrului, în frunte cu primii 10 candidaţi pe listele electorale ale formaţiunii. Am decis să susţinem PDM — principala forţă constructivă din ţară, partidul care are o politică orientată spre dezvoltarea Moldovei, care asigură echilibrul şi pacea”, a declarat vicepreşedintele Partidului Renaştere, deputatul Oleg Babenco.

Parlamentarul a precizat că decizia a fost motivată şi de faptul că, în ultima perioadă, s-au activizat mişcările extremiste, care ameninţă viitorul Republicii Moldova. “Noi foarte mult ne dorim ca pacea şi înţelegerea să fie păstrate. Conştientizăm că Partidul Renaştere nu are şanse să acceadă în Parlament, iar pentru a menţine stabilitatea în Moldova am decis să susţinem Partidul Democrat, formaţiune care are un mesaj clar adresat minorităţilor etnice şi promovează politici de toleranţă interetnică”, a explicat Oleg Babenco.

“De bine de rău, în Moldova este pace, iar noi suntem îngrijoraţi de situaţia din regiune. Pentru menţinerea liniştii pe ambele maluri ale Nistrului, noi pledăm pentru buna înţelegere între reprezentanţii minorităţilor etnice, iar în Partidul Democrat vedem acea forţă care poate asigura echilibrul în politica moldovenească şi stabilitatea în ţară”, a adăugat Grigore Mîra, şeful Organizaţiei municipale Renaştere din sectorul Centru al Capitalei.

Liderii Partidului Renaştere au precizat că se retrag de pe listele electorale ale formaţiunii şi vor lucra pentru a promova în alegerile din 30 noiembrie Partidul Democrat.

Serviciul de Presă al PDM
Sursa: www.pdm.md