Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: PDM apără drepturile femeilor şi va promova dublarea pedepselor pentru violenţa domestică

|versiune pentru tipar| PDM, 25 noiembrie 2014

“Partidul Democrat susţine în mod categoric drepturile femeilor şi va promova măsuri înăsprite pentru pedepsirea violenţei domestice”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, la Centrul comunitar “Armonia” din satul Fundurii Vechi, raionul Glodeni, centru care adăposteşte femei victime ale violenţei în familie. Liderul democraţilor s-a aflat astăzi la acest Centru pentru a transmite personal femeilor susţinerea lui cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

“Astăzi este ziua în care toată lumea vorbeşte despre o realitate cu care dumneavoastră vă confruntaţi. Problemele femeilor sunt importante pentru noi, cei de la Partidul Democrat, din care motiv am venit în această campanie cu un mesaj ferm împotriva celor care se fac vinovaţi de violenţa domestică, o problemă actuală pe care mulţi se feresc să o abordeze. Suntem foarte hotărâţi când spunem că femeile trebuie protejate mai mult”, le-a spus Marian Lupu beneficiarelor Centrului comunitar din Fundurii Vechi.

Mai multe femei care s-au adresat în diverse perioade pentru asistenţă la acest Centru au relatat istoriile sale cutremurătoare şi au vorbit despre insufucienţa pârghiilor pentru a le oferi protecţie. Liderul democrat a anunţat, în context, că PDM va veni cu o iniţiativă legislativă pentru dublarea pedepselor în ceea ce priveşte violenţa în familie, precum şi pentru aplicarea pe larg, simplă şi severă, a ordinului de restricţie pentru agresorii domestici.

“Astfel de fapte grave trebuie să dispară, femeile din toată ţara trebuie protejate, iar bărbaţii trebuie să conştientizeze că violenţa împotriva femeilor este ceva inacceptabil”, a punctat Marian Lupu, subliniind că “familia trebuie să fie locul liniştii şi al armoniei, iar lupta împotriva violenţei domestice priveşte întreaga societate”.

Cu o propunere pentru a combate acest fenomen a venit în cadrul discuţiei parajuristul de la Centrul comunitar din Fundurii Vechi, Violeta Odagiu, care a vorbit despre necesitatea acordării asistenţei de reabilitare şi resocializare şi pentru agresori. “Din experienţa practică, reiese necesitatea de a discuta cu bărbaţii care agresează femei, pentru a elimina cauza conflictelor în familie”, a argumentat angajata Centrului.

Sursa: www.lupu.md