Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Studenţii moldoveni din România, receptivi la proiectele PDM pentru tineri

|versiune pentru tipar| PDM, 27 noiembrie 2014

Tinerii moldovenii care îşi fac studiile în România s-au arătat extrem de interesaţi de măsurile Partidului Democrat pentru susţinerea lor. În cadrul mai multor întâlniri cu studenţii din Bucureşti, Bacău, Galaţi şi Constanţa, liderul Organizaţiei de Tineret a PDM, Victor Zubcu, a vorbit despre opţiunea fermă a Partidului Democrat de a urma cursul de integrare europenă şi modernizare a ţării, dar şi despre măsurile pentru susţinerea tinerilor, pentru a-i ajuta să-şi găsească un rost acasă, în Moldova.

“Ne dorim, în primul rând, să avem stabilitate în ţară, dar şi să simţim mai mult sprijin din partea statului. Fără tineri ţara nu are viitor, lucru care s-a făcut simţit în anii de independenţă”, a spus un tânăr din Republica Moldova care îşi face studiile la Bucureşti.

“Noi promovăm valorile democraţiei europene şi ne propunem să aducem mai multă bunăstare pentru ţara noastră. Acest lucru înseamnă inclusiv mai multe şanse pentru tineri de a-şi face un rost la noi acasă”, a fost mesajul transmis de către democratul Victor Zubcu, care a explicat că PDM investeşte în tineri, iar pentru aceasta va promova un set de măsuri pentru a stimula educaţia şi pregătirea lor pentru piaţa muncii.

Democratul a menţionat că PDM a fost mereu receptiv la problemele cu care se confruntă tinerii şi le-a promovat din Guvern sau din Parlament. “Aşa s-au născut multe dintre proiectele noastre pentru tineri, cum ar fi ideea burselor private pentru a oferi un sprijin mai important tinerilor şi legea parcurilor IT, care va permite crearea de locuri de muncă bine plătite într-un domeniu de top”, a afirmat Victor Zubcu, care a precizat că aplicarea burselor private reprezintă o oportunitate foarte bună pentru studenţi. “Aşa vor avea garanţii că obţin un post de muncă pe viitor”, a explicat liderul Organizaţiei de Tineret a PDM.

Democratul Victor Zubcu a mai anunţat în discuţiile cu studenţii moldoveni din România că PDM a propus şi măsuri care îi vizează pe tinerii care îşi fac studiile în străinătate. “Partidul Democrat susţine ca absolvenţii de studii peste hotare să fie angajaţi în ţară. Pentru aceşti tineri specialişti vom acorda un număr de locuri în administraţia publică centrală şi locală, în funcţii potrivite pregătirii lor”, a spus Zubcu, care a ţinut să evidenţieze că în actualul Guvern a fost promovat cel mai mare număr de viceminiştri tineri.

Serviciul de Presă al PDM
Sursa: www.pdm.md