Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Noi veniri la PDM: 200 de membri ale Partidului Renaştere din Găgăuzia susţin Partidul Democrat în alegeri

|versiune pentru tipar| PDM, 27 noiembrie 2014

După ce la începutul săptămânii curente, o mare parte a membrilor Partidului Renaştere au anunţat că îi părăsesc rândurile şi aderă la Partidul Democrat, noi organizaţii teritoriale ale formaţiunii ai decis să se alăture democraţilor.

Astăzi, Organizaţiile teritoriale ale Partidului Renaştere din Comrat, Ciadîr-Lunga şi Vulcăneşti au declarat că susţin Partidul Democrat în alegeri şi vor să facă parte din echipa sa. “Reprezentăm trei organizaţii primare ale Partidului Renaştere din UTA Găgăuzia, din care fac parte aproape 200 de persoane. Ne alăturăm declaraţiilor colegilor, care în frunte cu parlamentarul Oleg Babenco a anunţat săptămâna aceasta că susţin Partidul Democrat în alegerile din 30 noiembrie”, a declarat Serghei Dimoglo, reprezentantul organizaţiei primare din Ceadîr-Lunga.

“Toţi cei aprope 200 de membri ai organizaţiilor pe care le reprezentăm au luat decizia să părăsim Partidul Renaştere şi să ne alăturăm echipei Partidului Democrat, pe care îl credem ca principala forţă constructivă din ţară, partidul care are o politică orientată spre dezvoltarea Moldovei, care asigură echilibrul şi pacea”, a spus Nicolai Uzun, un alt ex-membru al Partidului Renaştere din Comrat.

Amintim că, anterior, peste 3 mii de membri ai Partidului Renaştere, care reprezentă structurile sale active, inclusiv Organizaţia municipală Chişinău, Organizaţia de Tineret, Organizaţiile teritoriale din partea stângă a Nistrului, în frunte cu 10 ex-candidaţi pe listele electorale ale formaţiunii, au aderat recent la Partidul Democrat din Moldova. Ei şi-au motivat decizia prin faptul că, în ultima perioadă, s-au activizat mişcările extremiste, care ameninţă viitorul Republicii Moldova, simţind necesitatea de a se consolida în jurul unui partid puternic cum este PDM.

Serviciul de Presă al PDM
Sursa: www.pdm.md