Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Tinerii laburişti din Marea Britanie au venit în Chişinău pentru a susţine Partidul Democrat

|versiune pentru tipar| PDM, 28 noiembrie 2014

Reprezentanţi ai Partidului Laburist Britanic (partid membru al Partidului Socialiştilor Europeni — PES) au vizitat astăzi corturile electorale ale PDM din municipiul Chişinău. Ei au declarat că au sosit în Moldova pentru a susţine Partidul Democrat în alegerile parlamentare de duminică, iar vizita lor este o dovadă a legăturilor strânse ale PDM cu partidele social-democrate europene şi a faptului că Moldova are mulţi prieteni în Europa.

Preşedintele Organizaţiei municipale PDM Chişinău, Pavel Filip, ministru degrevat al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, a mulţumit social-democraţilor europeni pentru sprijinul acordat, menţionând că echipa democraţilor din Capitală a desfăşurat o campanie amplă, pozitivă şi energică. “Partidul Democrat vrea ca municipiul Chişinău să devină o capitală cu adevărat europeană. Iar asta înseamnă în primul rând modernizarea sistemului de termoficare şi reabilitarea termică a blocurilor pentru reducerea facturilor la căldură, dar şi un transport public sigur şi confortabil. Venim de asemenea cu ideea de a construi o şosea de centură pentru Chişinău, ceea ce ar fi cel mai mare proiect de infrastructură pentru Capitală de la declararea independenţei. Partidul Democrat este garanţia că aceste lucruri de care Chişinăul are nevoie se vor afla pe agenda viitorului guvern şi vor fi realizate”, a declarat fruntaşul democrat.

Oaspeţii au spus că social-democraţii europeni sunt alături de Partidul Democrat şi se aşteaptă la un rezultat cât mai bun în alegeri pentru ca familiile din Moldova să se bucure de bunăstare şi de siguranţă în ţara lor. “Credem în viitorul european al Moldovei şi am venit să susţinem această opţiune în Chişinău, alături de colegii noştri democraţi. Implicarea noastră înseamnă social-democraţie europeană şi solidaritate. Avem încredere în proiectele PDM pentru creşterea Moldovei şi le transmitem acest mesaj tuturor tinerilor din Chişinău”, a menţionat Howard Knight, reprezentant al Partidului Laburist din Marea Britanie. Reamintim că săptămâna trecută democraţii din Moldova au fost vizitaţi de un grup de tineri social-democraţi din Germania, Franţa, Belgia şi Spania, care au venit tot pentru a-şi exprima susţinerea faţă de PDM în alegerile din 30 noiembrie.

Tinerii democraţi din Capitală au spus că organizaţia lor a dus o campanie pozitivă, împărţind materiale electorale şi vorbind chişinăuienilor despre proiectele realiste ale PDM. “Tineretul democrat a muncit mult în această perioadă. Am vrut ca mesajul nostru să ajungă la cât mai multă lume, iar oamenii să afle despre proiectele PDM şi să facă o alegere corectă”, a spus o tânără democrată, Victoria Raţă.

La final de campanie, preşedintele Organizaţiei Municipale PDM Chişinău, Pavel Filip, a atenţionat încă o dată privind necesitatea conştientizării rolului important pe care îl au cetăţenii pentru a decide viitorul ţării şi a îndemnat chişinăuienii să iasă duminică la vot şi să voteze pentru PDM, pentru stabilitatea, echilibrul, bunăstarea şi viitorul european al Moldovei.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md