Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Liderii PDM au votat şi au transmis cetăţenilor Moldovei mesaje importante referitoare la alegerile din 30 noiembrie 2014 pentru Parlament

|versiune pentru tipar| PDM, 30 noiembrie 2014 | 

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a venit la alegeri împreună cu soţia sa Victoria. La ieşire din secţia de votare a declarat că a votat pentru pace şi stabilitate, pentru cursul european şi împotriva haosului şi extremismului. “Votul de azi este foarte important pentru viitorul Moldovei. De aceea este crucial ca oamenii să vină la secţiile de votare şi să voteze cu mintea şi cu inima”, a spus Marian Lupu.

El i-a îndemnat pe toţi moldovenii să voteze pentru valorile familiei şi pentru ca Moldova să crească în plan economic şi social. “Veniţi şi votaţi pentru voi, pentru familiile voastre, pentru ţara voastră. Arătaţi că nimeni nu are dreptul să fure viitorul Moldovei, democraţia, şansa fiecărui om şi a ţării de a se dezvolta”, a fost îndemnul liderului democrat. Într-o declaraţie specială făcută astăzi, Marian Lupu, s-a adresat celor încă indecişi, sau dezamăgiţi, menţionând că Moldova are nevoie de votul lor pentru a deveni o ţară mai bună şi mai dreaptă.

Şi preşedintele Parlamentului, vicepreşedintele PDM, Igor Corman, a venit la vot cu soţia sa, Galina Corman. Oficialul a declarat că a ales o Moldovă modernă, democratică şi europeană. “Am votat cu încredere pentru un viitor mai bun şi îi îndemn pe toţi cetăţenii să voteze aşa cum ştiu ei mai bine. Eu cred că oamenii înţeleg importanţa alegerilor, de aceea mă aştept la o prezenţă masivă la vot”, a spus preşedintele Parlamentului. “Dacă vrem o Moldovă mai prosperă, să venim astăzi la vot. Aşteptăm să avem un Parlament mai bun, care să poată forma un guvern proeuropean”, a mai adăugat Igor Corman.

Ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, preşedinta Organizaţiei de Femei a PDM, Valentina Buliga, care a votat la prima oră la secţia de votare din or. Codru, a afirmat că şi-a dat votul “pentru pace, bunăstare, pentru familii reunite şi femei respectate în Republica Moldova”.

Ministrul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, preşedintele Organizaţiei PDM din municipiul Chişinău, Pavel Filip, a menţionat că, votând pentru ţară a votat şi penru capitală, care trebuie să dea un exemplu de responsabilitate şi să devină un model de administrare în folosul oamenilor. În legătură cu noile tehnologii informaţionale aplicare la aceste alegeri parlamentare, Pavel Filip şi-a exprimat încrederea că serverul Comisiei Electorale Centrale şi sistemul de verificare a voturilor cu registrul alegătorilor va funcţiona normal. Ministrul TIC a opinat, totuşi, că aceste inovaţii tehnologice ar fi putut să fie mai bine asigurate dacă ar fi apelat la resursele şi experienţa în domeniu acumulată de instituţiile din subordinea Ministerului.

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a fost ca de obicei, cel mai harnic, votând imediat după deschiderea secţiei de votare la care este înregistrat. Mesajul lui a fost că votează pentru renaşterea Moldovei, menţionând că avem nevoie de proiecte şi viziune de viitor! “În acest capăt de lume de care puţini ştiu cu adevărat acum se scrie istorie”, a declarat azi la secţia de votare Vlad Plahotniuc.

Serviciul de presă al PDM
Sursa: www.pdm.md