Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPDM

Marian Lupu: Moldova a ales să continue drumul ei european!

|versiune pentru tipar| PDM, 1 decembrie 2014 | 

“Moldovenii au reconfirmat susţinerea pentru politicile de integrare europeană, stabilite clar prin Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană în 2014. Acest semnal trebuie să fie înţeles şi respectat de către fiecare dintre cei care vor primi mandate de deputat în Parlament, poate chiar indiferent de mesajele politice specifice cu care au mers în campanie partidele”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, după prezentarea rezultatelor preliminare ale scrutinului parlamentar din 30 noiembrie.

Marian Lupu a afirmat că vocaţia europeană a poporului nostru, dorinţa de a se dezvolta în pace, civilizat sunt criteriile principale care trebuie să fie puse la baza negocierilor post-electorale şi a formării viitoarei coaliţii de guvernare în Republica Moldova, iar Partidul Democrat va fi ferm pe aceste poziţii.

Referindu-se la rezultatele propriu-zise ale alegerilor, Marian Lupu a menţionat că Partidul Democrat este singura forţă venită de la guvernare care şi-a îmbunătăţit cu 25% rezultatul faţă de precedentele alegeri parlamentare. “Partidul Democrat din Moldova s-a apropiat de rezultatul de 16% din totalul sufragiilor, după datele CEC, în pofida atacurilor murdare din ultimii ani din partea unor grupări de interese, dar şi datorită aprecierii cetăţenilor din toată ţara şi datorită unei campanii electorale profesioniste”, a declarat liderul democrat, precizând că PDM a făcut şi numărătoare proprie a voturilor. Datele numărătoarei paralele, după procesarea a 99,45% din voturile valabile, arată 20,56% pentru PSRM, 19,6% pentru PLDM, 17,56% pentru PCRM, 15,9% pentru PDM şi 9,27% pentru PL.

Marian Lupu a specificat că PDM va fi în continuare atent asupra corectitudinii numărătorii oficiale şi şi-a exprimat încrederea în procedurile CEC.

De asemenea, liderul Partidului Democrat le-a mulţumit încă o dată alegătorilor pentru suportul acordat şi a dat asigurări că PDM va rămâne fidel angajamentelor pe care le-a luat în faţa oamenilor.

“Avem de constituit Parlamentul, care să fie un for solid, să umple de conţinut ceea ce ne-am angajat să facem prin Acordul de Asociere cu UE. Avem mult de lucru pentru a îndeplini ceea ce le-am spus oamenilor că vom face în această campanie electorală”, a conchis Marian Lupu.

Sursa: www.lupu.md