Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Candidaţii PL, ascultaţi şi susţinuţi de alegători la Călăraşi

|versiune pentru tipar| PL, 3 noiembrie 2014

Duminică, 2 noiembrie 2014, în satele Hogineşti şi Dereneu, Călăraşi, a avut loc întâlnirea candidaţilor din partea Partidului Liberal, Valeriu Munteanu şi Petru Cosoi, cu alegătorii.

În debutul întâlnirii cu alegătorii, Valeriu Munteanu a vorbit succint despre importanţa alegerilor din 30 noiembrie, despre importanţa alegerii corecte pe care trebuie să o facă cetăţenii. Despre pericolul care vine de la est şi care ar fi o piedică majoră în calea dezvoltării Republicii Moldova.

Valeriu Munteanu şi-a exprimat bucuria de a se întâlni în această campanie electorală cu alegătorii şi de căldura cu care este primit. “Candidaţii PL sunt aşteptaţi şi primiţi de către cetăţenii de la sate cu multă căldură, acesta este un semn că Partidul Liberal şi-a onorat obligaţiunile şi vine cu încredere în faţa oamenilor. Alegerile din 30 noiembrie sunt cruciale pentru viitorul republicii, iar oamenii tebuie să conştientizeze aceasta!”, a menţionat vicepreşedintele PL. Dânsul a accentuat importanţa prezenţei masive la vot a alegătorilor. “Este necesar ca cetăţenii RM cu viziuni democratice, proeuropene, să mergă să voteze cu încredere Partidul Liberal, aceasta ar da şanse ca noi, liberalii, să fim locomotiva care va forma viitoarea alianţă de guvernare”.

Valeriu Munteanu a precizat că între priorităţile de guvernare ale PL se numără şi modernizarea satelor, creşterea nivelui de trai a locuitorilor din localităţile rurale, industrializarea satelor şi dezvoltarea unei politici de susţinere a agriculturii şi a producătorilor agricoli. Potrivit lui, în satele din Republica Moldova sunt cele mai dificile condiţii de muncă şi de trai, iar situaţia trebuie schimbată prin construcţia drumurilor, apeductului, canalizării, gazificării localităţilor rurale şi reabilitarea spitalelor publice, grădiniţelor, şcolilor, caselor de cultură etc.

Graţie unui şir de proiecte europene care pot fi implementate şi în Republica Moldova, precum şi a sprijinului financiar din partea partenerilor externi, pot fi realizate obiectivele propuse. “Veşnicia s-a născut la sate, iar locuitorii de aici au fost cei care au menţinut vie cultura noastră, limba, tradiţiile, credinţa în Dumnezeu”, a mai spus Valeriu Munteanu.

Petru Cosoi, Preşedintele OT PL Călăraşi, a mulţumit locuitorilor pentru votul acordat Partidului Liberal în anul 2010, vot care a dat posibilitate ca vocea oamenilor să fie auzită şi ascultată, asigurându-i de tot sprijinul. Pentru Cosoi a menţionat că oamenii de la sate au nevoie de de un trai decent, de Bunăstare, Pace şi Securitate, care pot fi realităţi doar prin aderarea la NATO şi integrarea în marea familie a Uniunii Europene. “PL militează pentru abolirea neutralităţii Republicii Moldova şi aderarea necondiţionată şi neîntârziată la NATO. Acesta este unicul scut de apărare a republicii de o eventuală agresiune a Federaţiei Ruse, situaţie tot mai elocventă, după agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina”, a accentuat Petru Cosoi.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md