Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Ion Cebanu — discuţii cu studenţii Universităţii de Stat din Bălţi

|versiune pentru tipar| PL, 6 noiembrie 2014

Ion Cebanu, Preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal, a avut o întâlnire cu studenţii Universităţii de Stat “Alecu Russo” din Bălţi. La întâlnire a participat şi conducerea Organizaţiei Teritoriale PL din Bălţi.

Ion Cebanu a vorbit despre principalele obiective ale PL în această campanie electorală, drumul spre Uniunea Europeană pe care Republica Moldova trebuie să meargă şi, nu în ultimul rând,aderarea la NATO, obiectiv promovat doar de Partidul Liberal.

Un alt subiect important s-a referit la problemele tinerilor din R. Moldova, cu referinţă la aceasta Ion Cebanu a accentuat că “tinerii din republică au nevoie de locuri de muncă bine plătite, astfel aceştia nu vor fi nevoiţi să plece peste hotare”.

Ion Cebanu, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament, a mai accentuat că R. Moldova trebuie să-şi continue cursul european, în acest fel republica se va dezvolta şi cetăţenii vor avea condiţii de trai mai bune.

“Vrem să avem drumuri bune, dar pentru drumuri bune avem nevoie de tot bugetul Republicii Moldova pentru 5 ani înainte care să fie alocat doar pentru drumuri. Toţi ştim că este imposibil. Vrem infrastructură nouă, vrem reţele de canalizare, apeducte, dar nu avem destui bani în buget. Cum să găsim soluţia pentru aceste probleme? De unde să luăm toţi aceşti bani? Toate acestea ni le poate asigura Uniunea Europeană şi integrarea în NATO. Odată ce investitorii străini vor avea garanţii că banii lor sunt în siguranţă, vor investi în R. Moldova” — a enunţat în cadrul întâlnirii Ion Cebanu.

La rândul lor, studenţii au adresat întrebări fostului ministru Ion Cebanu cu privire la politicile Partidului Liberal în domeniul tineretului şi sportului.

Tânărul candidat PL la funcţia de deputat a accentuat că prioritatea Partidului Liberal este implicarea tinerilor în viaţa publică şi realizarea schimbării prin promovarea lor — “Partidul Liberal îşi propune să promoveze şi să implice tinerii în toate domeniile, inclusiv cel politic. În programul PL este menţionat că noi, liberalii, ne propunem să realizăm o reformă în domeniul sistemului de burse, să aplicăm un sistem de creditare pentru tineri, în special din mediul rural, care îşi doresc să înceapă o afacere. Aceştia trebuie să fie încurajaţi prin scutirea de impozite pentru primii 3 ani de activitate. Vrem să suplimentăm numărul de locuri la buget în instituţiile de învăţământ superior de stat, să asigurăm studenţii cu locuri în cămine şi să renovăm actualele cămine. Noi suntem echipa care ne-am propus schimbarea şi o realizăm! Pentru a continua realizarea acestor obiective, dar şi altele, avem nevoie de susţinere! Vă invit să faceţi la 30 noiembrie alegerea corectă! Această alegere trebuie să fie Partidul Liberal!”

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md