Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Călăraşiul susţine PL şi aderarea republicii la NATO şi UE!

|versiune pentru tipar| PL, 6 noiembrie 2014

Candidaţii PL la funcţia de deputat au avut întâlniri cu cetăţenii în s. Vălcineţ şi or. Călăraşi. La întâlniri au participat: Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Veaceslav Untilă, vicepreşedinte al PL, Petru Cosoi, Preşedintele OT PL Călăraşi, şi Mihai Paşcovschi, secretar TL.

Candidaţii PL au vorbit despre situaţia politică şi socială, despre realizările Partidului Liberal, programul pe care şi l-a asumat partidul, pricipalele obiective ale Partidului Liberal, dar au discutat şi despre problemele şi necesităţile locuitorilor.

La întâlniri a participat şi Zinaida Bădărău, candidat PL la funcţia de deputat, Preşedinta OFL Călăraşi, originară din Călăraşi, dar şi preşedinţii de Organizaţii Primare ale PL: s. Vălcineţ — Gheorghe Popa şi or. Călăraşi — Nicolae Ivas.

Preşedintele Partidului Liberal a accentuat că “Republica Moldova are nevoie de o guvernare cinstită şi pentru oameni pentru a rezolva problemele cetăţenilor şi a ridica nivelul de trai la sate, unde este cea mai grea viaţă. Ce vom alege noi la 30 noiembrie, o stabilitate politică, care ne va aduce o stabilitate economică, ori vom alege o zona instabilă, explozivă, aşa cum este Doneţkul azi? Ce oferim copiilor noştri? Posibilitatea să crească fericiţi, să meargă la studii? Sau să-i creştem, şi la 18 ani să le pună arma-n spate şi să-i trimită să împuşte în alt popor? Într-un cuvânt, noi trebuie să alegem la 30 noiembrie calea noastră — integrarea europeană şi aderarea la NATO!”

Mihai Ghimpu a mai menţionat în cadrul întâlnirilor că doar Uniunea Europeană este salvarea republicii şi dezvoltarea acesteia în toate domeniile — “Uniunea Europeană reprezintă omul, viaţa lui, drepturile lui apărate prin lege, printr-o justiţie buna! Uniunea Vamală, pe care o promovează alţii, înseamnă umilinţă, sărăcie, ocupaţie, aceasta înseamnă din nou să pierdem ceea ce noi am obţinut cu greu şi nu am dezvoltat până la capăt — limba, cultura, identitatea, tradiţiile, satul, valorile şi tradiţiile noastre româneşti, bogate! De DVS depinde!”

Tânărul candidat PL la funcţia de deputat, Mihai Paşcovschi, a vorbit alegătorilor despre iniţiativele legislative ale Partidului Liberal şi sesizările la Curtea Constituţională prin care PL a reuşit să întoarcă în bugetul de stat peste 400 mln lei — “Multe partide vă promit integrarea în UE, stabilitate, bunăstare. Diferenţa între aceste partide şi Partidul Liberal este că noi este că noi ne ţinem de cuvânt, noi suntem un partid al faptelor! Acum PL a rămas unicul promotor al adevărului istoric şi luptă de mai bine de 20 de ani pentru bunăstare, adevăr şi libertate. Politica noastră este consecventă şi noi nu ne vindem pentru interesele personale sau de partid. Vă îndemn să votaţi Partidul Liberal, un partid al oamenilor, un partid care vă va ajuta, un partid care aude durerea poporului! Pace şi viaţă bună cu PL împreună!”

“Noi nu mimăm integrarea europeană! Noi luptăm şi vom continua să luptăm pentru o viaţă mai bună, pentru ca să creăm condiţii la sate, pentru ca să dezvoltăm republica şi să revină cetăţenii noştri plecaţi peste hotare. Fiţi împreună cu noi şi la 30 noiembrie votaţi Partidul Liberal!” — a enunţat Petru Cosoi, Preşedintele OT PL Călăraşi, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament.

Mihai Ghimpu a accentuat 5 argumente importante pentru care cetăţenii ar trebui să aleagă Partidul Liberal: “De ce Partidul Liberal, dar nu alte partide? Pentru că:

În cadrul întâlnirilor, cetăţenii au acordat o serie de întrebări candidaţilor PL la funcţia de deputat şi au accentuat că ei vor susţine Partidul Liberal, întrucât PL, prin fapte concrete, a demonstrat că este un partid corect, cinstit, care are o echipă profesionistă şi care luptă pentru binele oamenilor, mulţumindu-le pentru activitatea acestora.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md