Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu a participat la manifestările dedicate Hramului satului Burlăneşti, Edineţ

|versiune pentru tipar| PL, 9 noiembrie 2014

Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, alături de Victor Rusanovschi, Preşedintele OT PL Edineţ, candidaţi la funcţia de deputat în Parlament, au participat la manifestările organizate de primăria comunei Burlăneşti, Edineţ, cu prilejul hramului localităţii. Darul oferit din partea Partidului Liberal pentru Biserica din acest sat a fost o Icoană a Sfântului Mare Mucenic Dumitru şi a unei Evanghelii aduse de la Patriarhia Română.

Mihai Ghimpu a adresat un mesaj de felicitare locuitorilor satului Burlăneşti, Edineţ, dorindu-le sănătate tuturor, realizări multe şi frumoase, fericire şi bunăstare în casele fiecăruia. Preşedintele PL a mai spus că se simte onorat să fie la Burlăneşti, cu prilejul hramului localităţii, sărbătorită an de an la 8 noiembrie. “Satul DVS a fost şi rămâne a fi unul din pilonii de bază ai neamului românesc, care a dat republicii şi neamului oameni destoinici, care trăiesc în baza valorilor moştenite de la străbunii noştri”, a menţionat Preşedintele PL, în mesajul de felicitare adresat locuitorilor din Burlăneşti. Mihai Ghimpu le-a mulţumit localnicilor pentru faptul că în vremuri grele, au păstrat, au valorificat şi au lăsat moştenire copiilor şi nepoţilor limba română, tradiţiile şi cultura.

În context, Mihai Ghimpu a îndemnat locuitorii să fie responsabili, să participe toţi la alegerile din 30 noiembrie 2014, votând pentru pace, libertate, dreptate, adevăr şi bunăstare, pentru unitatea neamului românesc în familia NATO şi UE, obiective principale pentru care luptă echipa Partidului Liberal. “Pe 30 noiembrie 2014 ne decidem destinul nostru european. Trebuie să punem punct comunismului şi imperialismului rusesc, adus pe meleagurile noastre cu baionetele şi tancurile, care ne-a furat prezentul nostru şi al părinţilor noştri şi vrea să ne fure şi viitorul copiilor noştri”, a subliniat Mihai Ghimpu.

Primarul localităţii, Ion Iutiş, a mulţumit Preşedintelui PL pentru prezenţa la manifestările organizate, dar şi pentru darurile aduse Sfintei Biserici din localitate, menţionând că cei din Burlăneşti susţin Partidul Liberal şi viitorul european al Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md