Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Locuitorii satului Pârliţa — europeni în cuget şi simţiri

|versiune pentru tipar| PL, 9 noiembrie 2014

“Fiecare popor îşi merită destinul pe care îl are şi de aceea stă în puterile fiecărui cetăţean să contribuie la construirea unui viitor aşa cum şi-l doreşte. Pe data de 30 noiembrie 2014, cetăţenii Republicii Moldova au responsabilitatea de a alege între calea propusă de PL, şi anume Integrarea Europeană şi Aderarea la NATO, cale a adevărului şi dreptăţii, care ne va aduce, pace, bunăstare, stabilitate şi un viitor la noi acasă, sau cea a minciunii, care ne va ţine în sărăcie şi corupţie. Viitorul este în mâinile noastre şi acesta depinde de ce cale vom alege!” — această adresare a fost făcută de Preşedintele PL, Mihai Ghimpu, în faţa a peste 400 de alegătorii din satul Pârliţa, Ungheni. Alături de Preşedintele PL au mai participat şi Iurie Chirinciuc, Preşedintele OT PL Ungheni, Ion Casian şi Maria Buruiană — candidaţi PL la funcţia de deputat.

Iurie Chirinciuc a făcut o trecere în revistă a priorităţilor de guvernare ale Partidului Liberal. Dânsul a menţionat că este în familia liberală de un an de zile, dar în suflet este liberal şi român de când se ştie. “Cred că a sosit momentul să încheiem conturile cu trecutul nostru totalitar şi să privim în viitor. Nu avem dreptul să uităm, nu avem dreptul să fim indiferenţi! Prin însuşirea şi asumarea adevărului istoric, nu vom permite niciodată, nimănui, să pună la îndoială dreptul nostru la o viaţă demnă şi liberă într-o societate liberă, prosperă şi democratică!” — a accentuat Iurie Chirinciuc.

Ion Casian, Candidat PL, la funcţia de deputat, originar din satul Pârliţa, a venit cu un mesaj de felicitare pentru locuitorii satului care sărbătoreau Hramul bisericii din localitate — “Dragii mei consăteni, vreau să vă felicit cu ocazia hramului acestei localităţi de unde mă trag şi eu. Ani în şir am trăit şi trăiesc cu gândul la satul natal. Sunt cu sufletul aproape de voi, de aceea sunt aici împreuna cu echipa Partidului Liberal — echipă de oameni curajoşi, oameni integri, cu demnitate şi profesionişti, care ştiu să schimbe situaţia din R. Moldova. Situaţie pe care toate guvernele care s-au perindat la guvernare nu au reuşit sa o rezolve. Suntem europeni şi geografic şi spiritual! Trebuie să mergem ferm înainte, nici un pas înapoi spre trecutul întunecat. Partidul Liberal este gata să vă rezolve problemele cu care vă confruntaţi, dar pentru asta avem nevoie de susţinerea D-stră!”

Mihai Ghimpu a enumerat cele mai grave probleme cu care se confruntă cetăţenii republicii, şi anume: “Sărăcia este o mare problemă cu care se confruntă o bună parte din cetăţenii RM. Dar şi lipsa unei «umbrele» de securitate, care ar permite investitorilor străini să vină să investească în Republica Moldova, investiţii care ar dezvolta economia, ceea ce înseamnă, salarii şi pensii mai mari”.

Printre priorităţilor de guvernare pe care şi le propune Partidul Liberal este aderarea la NATO şi Integrarea Europeană a RM, consolidarea statului de drept, supremaţia legii în Republica Moldova, independenţa justiţiei, existenţa unei economii concurenţiale şi libertatea mass-media. În context, Preşedintele PL a accentuat importanţa datei de 30 noiembrie şi a participării masive a alegătorilor cu viziuni pro-europene şi pro-democratice, pentru a înăbuşi zvâcnirile partiduţelor pro-ruse, care vor să transforme Republica Moldova într-o nouă zonă de conflict, identică cu cea din Lugansk şi Donbass din Ucraina.

În trei ani, cât Partidul Liberal s-a aflat la guvernare, ne-am onorat promisiunile şi cu ajutorul Uniunii Europene am construit sute de km de drum european, am îmbunătăţit condiţiile de trai de la sate, prin construcţia miilor de km de canalizare, apeduct, apă curentă, iluminare stradală, etc. Aceste proiecte trebuie implementate în fiecare sat, în acest sens fiind necesară atragerea investitorilor străini şi a fondurilor europene destinate pentru infrastructură.

“Echipa PL luptă pentru demnitatea şi libertatea cetăţenilor Republicii Moldova, pentru a nu mai sta cu capul plecat, luptă cu sărăcia şi corupţia. Vrem ca în Republica Moldova guvernarea să lucreze pentru cetăţeni, dar nu cetăţenii pentru guvernare. 2014 este un an crucial: ori mergem înainte cu PL în familia NATO şi UE, pentru Dreptate, Pace şi Bunăstare, ori rămânem în groapa sărăciei şi a corupţiei!”, a mai menţionat Preşedintele PL.

La finalul întâlnirii, Mihai Ghimpu a dăruit Bisericii din satul Pârliţa o icoană a Maicii Domnului şi un set de cărţi “Conştiinţa naţională a românilor moldoveni”, autorul căreia este regretatul Gheorghe Ghimpu. Preşedintele PL a adresat îndemnul pentru toţi cei prezenţi în sală ca pe 30 noiembrie, prin votul lor, să închidă porţile pentru minciunile comuniste şi a aliaţilor lor. Evenimentul s-a încheiat cu un concert susţinut de Valy Boghean & Band.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md