Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Pace şi bunăstare, aceasta îşi doresc locuitorii satului Sofia, Drochia

|versiune pentru tipar| PL, 11 noiembrie 2014

“Daţi-i echipei Partidului Liberal majoritatea în Parlament şi veţi vedea ce ordine va face în Republica Moldova”, a fost îndemnul lansat de Valeriu Munteanu, vicepreşedintele PL, în cadrul unei întâlniri electorale cu locuitorii satului Sofia, Drochia. La eveniment au mai participat: Ion Cebanu, Preşedintele Tineretului Liberal şi Violeta Roşca, Preşedintele OT PL Drochia.

Valeriu Munteanu s-a arătat convins că dacă cetăţenii Republicii Moldova nu vor folosi această şansă democratică oferită la alegerile din 30 noiembrie, atunci “Europa ar putea să ne lase acolo unde era R. Moldova în 2009, în sărăcie şi mizerie”.

“Avem de dus la bun sfârşit reformele democratice iniţiate încă la începutul anilor 90, dar care, în perioada guvernării comuniste, au stagnat, iar astăzi Republica Moldova urmează să le implementeze în vederea alinierii cadrului naţional la standardele europene. În context, acestea pot fi promovate numai dacă există un popor liber, căci doar în condiţii de pace cetăţenii pot construi. Urmează a fi implementate un şir de reforme pentru relansarea economică, astfel încât să avem o economie care să le permită cetăţenilor din Republica Moldova să aibă un trai decent, dar nu să depindă de remitenţele venite de la cetăţenii noştri de peste hotare. Iar toate acestea vor fi posibile doar dacă Republica Moldova se va integra în marea familie Europeană şi va adera la NATO. Totodată, PL va lupta şi pentru ca în Republica Moldova să funcţioneze o justiţie independentă, o presă liberă, să devină atractivă pentru investitorii străini”, a accentuat Valeriu Munteanu.

Din aceste considerente, Valeriu Munteanu i-a îndemnat pe alegători să voteze cu încredere Partidul Liberal pentru ca “să readucem oamenilor bunăstarea şi viaţa pe care o merită, dar care nu poate fi realizată cu o guvernare comunistă. Sloganul Partidului Liberal este: «Cu PL în familia NATO şi UE», care înseamnă, pace, securitate şi prosperitate de care avem nevoie mai mult ca niciodată!”

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md