Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Întâlnirea candidaţilor PL cu angajaţii din sistemul medical din capitală

|versiune pentru tipar| PL, 11 noiembrie 2014

Marţi, 11 noiembrie 2014, Mihai Moldovanu, vicepreşedinte PL, Veronica Herţa, vicepreşedinte PL şi Iurie Dârda, Preşedintele OT PL sectorul Râşcani, candidaţi la funcţia de deputat din partea Partidului Liberal, au avut întrevederi la Spitalul Sfânta Treime din Chişinău şi Asociaţia Medicală Teritorială sectorul Râşcani. La eveniment au participat şi Directorul AMT Râşcani, Dna Valentina Pâslaru şi Galina Zavatin, Directorul Spitalului Sfânta Treime, dar şi angajaţi şi pacienţi ale celor două instituţii medicale.

Veronica Herţa a trecut în revistă toate realizările Primăriei municipiului Chişinău de când Dorin Chirtoacă a fost ales Primar General al mun. Chişinău şi a vorbit despre importanţa zilei de 30 noiembrie 2014 — “Votul cetăţenilor de la 30 noiembrie nu este decisiv doar pentru noi, nici doar pentru voi, dragi concetăţeni. Votul de pe 30 noiembrie este decisiv pentru copiii noştri, pentru nepoţii noştri! Personal, am un băieţel de 8 luni şi l-am lăsat acasă pentru a veni aici sa ma întâlnesc cu voi, nu pentru doar viitorul meu, ci mai mult pentru viitorul european al lui şi al tutoror micuţilor din Republica Moldova. Eu vreau ca copiii noştri să se bucure de un viitor în pace, în siguranţă şi bunăstare aici, acasă. De aceea, mesajul nostru este să faceţi alegerea corectă la 30 noiembrie. Cu PL în familia NATO şi UE!”

Mihai Moldovanu a prezentat primii 10 canditaţi PL la funcţia de deputat şi a făcut o retrospectivă a ultimilor ani de activitate în calitate şef al Direcţiei Sănătăţii a consiliului municipal Chişinău. “Doar Partidul Liberal are un medic în primii 10 candidaţi. Dar pentru a rezolva problemele din domeniul sănătăţii voi, alegătorii, aveţi nevoie de un reprezentat care ştie cu ce probleme vă confruntaţi. Îmi asum rezponsabilitatea de a revizui Legea Sănătăţii, care a fost aprobată în anul 1995 şi apoi modificată de toate legislativele astfel încât doar interesele lor să primeze, nu a cetăţenilor. Cu toţii cunoaşteţi problema centralizării sistemului de sănătate. Noi, PL, ne asumăm să o rezolvăm!”, a menţionat Mihai Moldovanu. Dânsul a vorbit şi despre problema lipsei utilajului medical în spitale, Codul medicamentului, serviciile din spitalele publice etc.

“Nu pot spune că totul este rezolvat în sistemul medical din capitală. Însă putem schimba radical lucrurile dacă împreună ne angajăm să promovăm reforme şi să iniţiem programe în acest domeniu. Avem nevoie de susţinerea Dumneavoastră pentru modernizarea sistemului medical din capitală”, a menţionat Iurie Dârda, candidat PL la funcţia de deputat, cu referire la problemele din instituţiile medicale publice.

Candidaţii PL au mulţumit şefilor celor două instituţii medicale şi i-au îndemnat pe cei prezenţi să voteze cu încredere Partidul Liberal, partidul care se gândeşte la oameni şi la problemele lor.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md