Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă — în dialog cu studenţii Universităţii de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău

|versiune pentru tipar| PL, 12 noiembrie 2014

Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL, a avut astăzi, 12 noiembrie 2014, o întrunire cu studenţii şi corpul didactic al Universităţii de Stat din Tiraspol cu sediul la Chişinău.

Discuţia a avut loc într-o manieră interactivă, unde participanţii au putut să-şi exprime mai întâi problemele cu care se confruntă, după care să primească raspunsuri la ele, dar şi să ia cunoştinţă de programul electoral al PL.

Întrebările înaintate au cuprins o gama largă de provocări ale societăţii noastre, dar şi a cetăţeanului în particular.

Studenţii şi corpul didactic s-au arătat îngrijoraţi atât de corupţia înaltă, fenomen regăsit la toate nivelele societăţii şi în toate domeniile de activitate, cât şi de viitorul tinerilor specialişti după absolvirea studiilor şi probleme ce ţin de infrastructura municipiului Chişinău care îi afectează în mod particular.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a menţionat că răspunsul la aceste întrebări se gaseşte în felul cum va vota fiecare în parte la alegerile din 30 noiembrie. Acest vot va decide vectorul de dezvoltare a Republicii Moldova — “Fie că alegem pace, bunăstare, dezvoltarea infrastructurii, funcţionarea legii şi ordine sau alegem soarta Doneţkului, Luganskului şi Crimeii, o soartă caracterizată de insecuritate, sărăcie, conflicte îngheţate.”

“După cel de-al II-lea Război Mondial, doar în cadrul Uniunii Europene statele au avut parte de pace, dezvoltare economică, asigurarea drepturilor şi a unui trai decent, posibilitatea de a călători pentru fiecare cetăţean în parte. Prin comparaţie, moştenitoarea ambiţiilor imperialist sovietice, Federaţia Rusă, a semănat doar razboaie, teroare şi sancţiuni economice în statele post-sovietice”, a menţionat Prim-vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă.

Făcând referinţă la sondajele de opinie recente, Dorin Chirtoacă a subliniat pericolul unui vot de protest al cetăţenilor pentru Coaliţia de guvernare, care a permis concesionarea Aeroportului şi furtul BEM-ului, nerespectarea legilor de către cei care, de fapt, ar trebui s-o asigure (exemplul protestelor ilegale în incinta Primăriei ale veteranilor Războiului de pe Nistru) ş.a.

“Viitorul tinerilor absolvenţi ţine iarăşi de opţiunea de la 30 Noiembrie. Dacă vom alege partidele pro-europene, vom putea construi un viitor frumos la noi acasa, iar accederea mai multor deputaţi PL la forul legislativ va permite accelerarea integrării europene, eradicare sărăciei şi corupţiei, dar şi modernizarea şi europenizarea statului nostru, aşa cum s-a întâmplat în municipiul Chişinău. Cu PL în familia NATO şi UE!”, a conchis Dorin Chirtoacă.

La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru şi candidaţii PL la funcţia de deputat Vasile Urâtu, Eugenia Iurco, Silvia Savca şi Ştefan Schidu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md