Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Programele de tineret — prioritate pentru Partidul Liberal

|versiune pentru tipar| PL, 12 noiembrie 2014

“Chiar dacă azi această sală nu este arhiplină din cauza celor care vă ameninţă că veţi pica sesiunile sau chiar veţi fi exmatriculaţi, vă sunt recunoscător că sunteţi alături de Partidul Liberal de fiecare dată şi susţineţi reformele promovate de noi. Asta este demonstrat de toate cercetările sociologice. Datorită vouă şi pentru voi, PL şi-a asumat cea mai grea povară, cea de a spune adevărul, chiar dacă aceasta ne costă foarte mult. Vrem să creştem o generaţie care cunoaşte cât a suferit acest popor, o generaţie cu demnitate, care orice nu s-ar întâmpla, nu va sta cu capul plecat. Sunteţi viitorul acestui neam şi trebuie să învestim toate resursele pentru ca voi să aveţi un loc de muncă acasă, în Republica Moldova.” Acesta a fost mesajul lui Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, candidat la funcţia de deputat în Parlamentul RM, adresat studenţilor Universităţii Pedagogice de Stat “Ion Creangă” din Chişinău.

Mihai Ghimpu a prezentat programul electoral al PL şi obiectivele pe care şi le asumă de îndată ce va reveni la guvernare. Tinerii au precizat că sunt informaţi în privinţa realizărilor şi apreciază eforturile depuse PL, în pofida piedicilor şi blocajelor.

Preşedintele PL a mai menţionat că “Partidul Liberal, atunci când face o promisiune, prezintă şi mecanismul prin care o va realiza. Dovezi sunt realizările pe care le-am obţinut împreună, dar şi obiectivele îndrăzneţe pe care ni le asumăm!”

Mihai Ghimpu a argumentat de ce trebuie să alegem PL, dar nu alte partide:

În altă ordine de idei, Mihai Ghimpu a abordat şi subiectul relansării economice a Republicii Moldova. “Era timpul ca acum 20 de ani să punem punct discuţiilor privind problemele legate de limbă şi identitate şi să găsim soluţii pentru problemele economice şi sociale cu care ne confruntăm. Aşa cum au făcut Ţările Baltice, implementând standardele, principiile şi valorile europene şi sporind calitativ nivelul vieţii cetăţenilor”, a precizat Mihai Ghimpu. Totodată, liderul PL a subliniat că cea mai dură armă pe care au manevrat-o toate guvernările a fost sărăcirea populaţiei, căci numai o societate săracă va sta în genunchi şi cu capul plecat, va putea fi uşor de manipulat şi va crede în minciunile lor.

La finalul întâlnirii, studenţii au avut ocazia să adreseze întrebări Preşedintelui PL. Cei mai mulţi dintre tineri s-au referit la perioada post electorală, la viitoarea coaliţie de guvernare. În acest sens, Mihai Ghimpu a precizat lipsa alternativei pentru PL. “Noi, Partidul Liberal, nu vom face alianţă niciodată cu comuniştii. O alianţă cu PCRM înseamnă stagnarea Republicii Moldova, înseamnă sărăcie şi corupţie. Înţeleg că viaţa multora dintre Dumneavoastră este grea şi că nu s-a ajuns la acea bunăstare pe care ne-o dorim cu toţii. Dar, în acelaşi timp, este foarte greu să realizezi ceva într-o perioadă forte scurtă. Este ca şi cum aţi fi sădit o livadă, nu un lan de porumb pe care trebuie să-l recoltaţi toamna aceasta. Livada pe care aţi sădit-o atunci este astăzi frumoasă, are rădăcini puternice, dar încă nu i-a venit vremea rodului. Îndemnul meu este să o îngrijiţi, pentru că numai ea vă poate asigura bunăstarea pe viitor. Aceasta înseamnă să ieşiţi la vot la 30 noiembrie 2014 într-un număr cât mai mare, doar votul masiv al generaţiei tinere pentru Partidul Liberal va ajuta Republica Moldova să se integreze în familia NATO şi UE.” — a conchis Preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md