Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Locuitorii satului Măgdăceşti, Criuleni — alături de PL în familia NATO şi UE

|versiune pentru tipar| PL, 13 noiembrie 2014

“Trebuie să vă mândriţi că locuiţi în acest sat de răzeşi, o localitate model!” Acesta a fost mesajul lui Valeriu Munteanu, vicepreşedinte al PL, adresat locuitorilor satului Măgdăceşti, Criuleni, la întâlnirea electorală din seara zilei de 13 noiembrie 2014. La eveniment a participat şi Oleg Ogor, Preşedintele OT PL Criuleni, candidat PL la funcţia de deputat şi Gheorghe Ojog, Primarul degrevat al satului Corjova, candidat PL.

Valeriu Munteanu le-a vorbit localnicilor despre programul electoral al PL, despre echipa Partidului Liberal şi realizările obţinute la nivel central şi local. Deputatul liberal a explicat celor prezenţi despre necesitatea majoră de a avea o umbrelă de securitate care este NATO, pentru a ne putea proteja de intenţiile expansioniste ale Federaţiei Ruse. Vicepreşedintele PL le-a mai explicat cetăţenilor veniţi la întâlnire că avem nevoie de deputaţi cu demnitate, care nu stau cu capul plecat, dar şi de timp pentru a obţine realizări vizibile şi pentru a ridica nivelul de trai a populaţiei pentru ca aceştia să compare viaţa în condiţii democratice cu cea din perioada comunistă. “Vă invit pe toţi să mergeţi la toate întâlnirile electorale, să urmăriţi toate dezbaterile electorale, să faceţi comparaţie, să verificaţi ce vă promit partidele politice şi, nu în ultimul rând, să verificaţi fiecare candidat care vrea să ajungă deputat. Să ştiţi cine a fost, ce a făcut şi care le este scopul pentru care «trudesc» ca să ajungă în parlament” — a menţionat Valeriu Munteanu.

Vicepreşedintele PL a precizat că printre priorităţile de guvernare ale PL se numără şi modernizarea satelor, creşterea nivelui de trai a cetăţenilor din localităţile rurale, industrializarea satelor şi dezvoltarea unei politici de susţinere a agriculturii şi a producătorilor agricoli. Potrivit lui Valeriu Munteanu, în satele din Republica Moldova sunt cele mai dificile condiţii de muncă şi de trai, iar situaţia trebuie schimbată prin construcţia drumurilor, reţelelor de apeduct, canalizare şi gaz, reabilitarea spitalelor publice, reparaţia grădiniţelor, şcolilor, caselor de cultură etc. Graţie unui şir de proiecte europene care pot fi implementate şi în Republica Moldova, precum şi a sprijinului financiar din partea partenerilor externi, pot fi realizate obiectivele propuse.

“Veşnicia s-a născut la sat, iar locuitorii de aici au fost cei care au menţinut vie cultura noastră, limba română, tradiţiile, credinţa în Dumnezeu! Ei, ca şi toţi ceilalţi, merită o viaţă mai bună!”, a mai spus Valeriu Munteanu.

Vicepreşedintele PL i-a îndemnat pe cetăţeni să voteze Partidul Liberal, formaţiunea politică care luptă pentru binele cetăţenilor, care reprezintă astăzo Mişcarea de Eliberare Naţională şi care a iniţiat schimbarea în 2007, prin debarcarea comuniştilor de la conducerea Primăriei municipiului Chişinău.

Valeriu Munteanu i-a chemat pe cetăţeni să participe la alegerile din 30 noiembrie în număr cât mai mare, pentru a permite Partidului Liberal să accelereze integrarea Europeană şi aderarea la NATO a Republicii Moldova.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md