Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Partidul Liberal vine cu soluţii viabile pentru carenţele din sistemul medical

|versiune pentru tipar| PL, 13 noiembrie 2014

Mihai Moldovanu, vicepreşedinte PL, Preşedintele Organizaţia Teritorială PL Botanica, în colaborare cu Organizaţia Teritorială PL Centru, al cărei Preşedinte este Roman Sofroni, a avut în perioada 12–13 noiembrie 2014, întrevederi colaboratorii Institutului de Cardiologie şi a Centrului de Diagnostică şi a IMSP Centrul Republican de Diagnosticare Medicală.

Mihai Moldovanu, actualul şef al Direcţiei Municipale Sănătate, a făcut o trecere în revistă a succeselor înregistrate de Primăria Municpiului în domeniul sănătăţii, şi anume: modernizarea unui şir de instituţii medicale din municipiul Chişinău şi creşterea considerabilă a bugetului alocat pentru aceste programe de la câteva zeci de mii de lei până la 60 mln lei la momentul actual, iar pentru 2015 este prevăzută majorarea bugetului cu încă 15%, precum şi realizarea unor proiecte majore cu Guvernul Japoniei şi BERD.

Mihai Moldovanu a prezentat, de asemenea, primii 10 candidaţi PL la funcţia de deputat, subliniind că “doar Partidul Liberal are un medic în primii 10 candidaţi. Dar pentru a rezolva problemele din domeniul sănătăţii, voi, alegătorii, aveţi nevoie de un reprezentat care ştie cu ce probleme vă confruntaţi. Îmi asum responsabilitatea de a revizui Legea Sănătăţii, care a fost aprobată în anul 1995 şi apoi modificată de toate legislativele (astfel încât doar interesele lor să primeze, nu ale cetăţenilor). Cu toţii cunoaşteţi problema centralizării sistemului de sănătate, activitatea farmaceutică, siguranţa medicamentelor Noi, PL, ne asumăm să o rezolvăm!”, a menţionat Mihai Moldovanu. Dânsul a vorbit şi despre problema lipsei utilajului medical în spitale, Codul medicamentului, serviciile din spitalele publice etc.

La final, Mihai Moldovanu a făcut o scurtă trecere în revistă a situaţiei politice actuale, enumerând şi priorităţile Partidului Liberal pentru următorii 4 ani de guvernare: “Noi ne propunem să aducem bunăstare cetăţenilor prin aderarea la NATO şi integrarea în UE, dar şi soluţionarea problemelor din medicină în cel puţin 6 luni după formarea noului legislativ!”

La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Ştefan Urâtu, Eugenia Iurco, Silvia Savca şi Ştefan Schidu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md