Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Partidul Liberal salută ratificarea de către Parlamentul European a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE

|versiune pentru tipar| PL, 13 noiembrie 2014

Partidul Liberal salută ratificarea de către Parlamentul European a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi UE şi felicită toţi cetăţenii R. Moldova, indiferent unde s-ar afla, cu acest prilej.

Votul exprimat consfinţeşte avansarea Republicii Moldova pe calea europeană, spre un viitor mai bun, mai sigur, cu demnitate şi în libertate şi bunăstare.

Partidul Liberal consideră că doar prin aderarea la NATO a Republicii Moldova şi integrarea în UE, se va crea un fundament solid necesar implementării cu succes a reformelor, ceea ce va garanta securitate cetăţenilor noştri şi va oferi stabilitate pe termen lung, bunăstare şi dezvoltare economică.

Partidul Liberal aduce mulţumiri tuturor cetăţenilor care în 2007 au luptat alături de echipa PL pentru a salva capitala din mâinile comuniştilor. Datorită acestei victorii a lui Dorin Chirtoacă pentru funcţia de Primar general al mun. Chişinău, aspiraţia către un viitor european a devenit şi mai pronunţată, iar cetăţenii au demonstrat că-şi doresc o viaţă mai bună în sânul familiei europene. Urmare a acestei victorii, în 2009–2010 cetăţenii şi-au exprimat votul pentru partidele care aveau incluse în programul lor obiectivul integrării europene, datorită lor a fost posibilă formarea unei guvernări democratice, iar Republica Moldova a început să facă paşi importanţi spre Uniunea Europeană. Un rol important l-au avut tinerii care au ieşit paşnic să apere democraţia pe 6–7-8 aprilie 2009.

De asemenea, Partidul Liberal le mulţumeşte membrilor PL, care au dat dovadă de verticalitate şi consecvenţă în lupta pentru Libertatea şi Dreptatea noastră, şi nu în ultimul rând, tuturor celor care şi-au dat votul pentru Partidul Liberal!

Am reuşit aceste lucruri pentru că am fost ÎMPREUNĂ — şi cei de acasă, dar şi cei plecaţi peste hotare! Mulţumim şi celor din Diasporă, pentru că prin implicarea lor a fost posibilă realizarea visului european!

Această mare realizare a fost posibilă datorită ajutorului necondiţionat oferit de ţările membre ale UE, Statele Unite ale Americii, dar şi de alte state, fapt pentru care le mulţumim oficialilor şi cetăţenilor acestor state.

Cursul european al republicii trebuie să fie protejat şi să continue! Cu PL în familia NATO şi UE!

Sursa: www.pl.md