Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Partidul Liberal promite eradicarea corupţiei, justiţie independentă şi economie liberă!

|versiune pentru tipar| PL, 14 noiembrie 2014

Astăzi, 14 noiembrie 2014, Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte PL şi deputatul Gheorghe Brega, candidaţi PL la funcţia de deputat, în colaborare cu Organizaţia Teritorială PL Centru, al cărei Preşedinte este Roman Sofroni, s-au întâlnit cu colaboratorii Institutului de Oncologie.

În discursul de salut, Dl Brega a menţionat că se simte aici ca acasă, luând în considerera ca a lucrat în această instituţie 30 ani, ani petrecuţi cu multă dragoste şi dedicaţie. De asemenea, şi-a exprimat regretul că specialiştii noştri medicali, fiind la fel de buni ca speciliştii din UE, primesc salarii şi pensii mizere, iar condiţiile de activitate sunt inferioare standardelor comunitare. “Desigur că cetăţenii noştri au strâns multe supărări pe actula guvernare, dar aceste supărări nu trebuie să curme parcursul european. Din întâlnirele pe care le-am avut cu cetăţenii noştri, a observat că deja unii producători autohtoni exportă mere în Uniunea Europeană la preţuri avantajoase. Deşi Paralamentul UE a ratificat Acordul de Asociere dintre Republica Moldova şi UE, Paralamentul UE nu va ierta corupţia şi delapidarea fondurilor europene. Cu cât mai mulţi deputaţi PL vor accede în Parlament, calitatea procesului de guvernare va fi mai transparentă şi mai profesionistă”, a menţionat Gheorghe Brega.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a reiterat importanţa votului din 30 noiembrie. Deşi este conştient că Partidele Politice au dezamăgit cetăţenii, el a îndemnat audienţa să voteze vectorul european de dezvoltare a ţării, şi nu exponenţii partidelor. “Şi chiar dacă guvernanţii actuali s-au făcut vinovaţi de acte de corupţie, doar integrarea în UE va permite pedepsirea acestora, după principiul «astăzi la guvenare, mâine la răcoare». Partidul Liberal promite eradicare corupţiei, justiţie independentă şi economie liberă! Cu PL în familia NATO şi UE!”, a subliniat Dorin Chirtoacă în cadrul întrevederii.

La eveniment au mai participat membrii OT PL Centru şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Eugenia Iurco, Silvia Savca şi Ştefan Schidu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md