Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Cetăţenii din Soroca susţin politicile liberale

|versiune pentru tipar| PL, 14 noiembrie 2014

Joi, 13 noiembrie, Corina Fusu, Cristina Boaghi, Sergiu Pogorevici şi Malvina Buzdugan, candidaţi PL la funcţia de deputat în Parlament au avut mai multe întâlniri în raionul Soroca.

Prima întâlnire a avut loc în comuna Bădiceni. Locuitorii comunei Bădiceni s-au arătat îngrijoraţi de pensiile mici, de subvenţiile insuficiente în agricultură.

Un cetăţean s-a arat îngrijorat despre faptul că suntem în întârziere cu aderarea la NATO, că aceasta trebuie făcută cât mai rapid.

Ulterior, candidaţii PL au avut o întâlnire cu muncitorii de la fabrica de textile “Sotex” din oraşul Soroca. Preocupările acestora ţin de salariile mici, impozitele mari şi nivelul de viaţă scăzut de la sate. De asemenea, ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de taxele care se plătesc pentru asigurarea medicală, însă în situaţia când au nevoi de un tratament, nu pot beneficia de poliţa obligatorie de asigurare medicală.

Au mai urmat 2 întâlniri cu elevi şi profesori, una la Liceul Constantin Stere şi una la Liceul Petru Rareş din oraşul Soroca.

În cadrul întâlnirilor, Corina Fusu, s-a referit la importanta crucială pe care o vor avea rezultatele alegerilor parlamentare. De felul cum vor vota cetăţenii RM, se va decide faptul dacă vom continua cursul european sau vom merge în Uniunea Vamală cu Federaţia Rusă. “PL este unicul partid care militează, în egală măsură, pentru aderarea la NATO şi integrarea în UE, în timp ce celelalte partide aplică o politică rezervată faţă de blocul nord-atlantic. În acest mandat ne propunem să fructificăm potenţialul agricol real al Moldovei, concomitent cu revitalizarea zonelor rurale. Ne propunem ca sectorul agricol să devină un motor de creştere economică şi o sursă de locuri de muncă şi de bunăstare pentru populaţia din mediul rural. Vom realiza acest deziderat prin: creşterea exporturilor şi reducerea importurilor, prin recâştigarea pieţei interne de la cei care ne hrănesc azi cu conservanţi şi produse modificate genetic”, a spus D-na Fusu.

Prim-vicepreşedinta PL s-a referit şi la reformarea sistemului educaţional rural şi cel al sănătăţii, astfel încât tinerii de la sat să aibă şansă să capete aceleaşi competenţe ca şi cei din mediul urban, iar toate persoanele să fie asigurate cu acces egal la servicii de sănătate de calitate.

Corina Fusu a accentuat importanţa refacerii infrastructurii şi dezvoltării serviciilor publice vitale pentru fiecare comună sau sat, inclusiv drumuri, alimentare cu apă, canalizare, conectarea la reţeaua de gaze, iluminare stradală, puncte medicale, şcoli şi case de cultură reparate, grădiniţe moderne, terenuri sportive amenajate.

“Partidul Liberal îşi onorează promisiunile. Cu PL în familia NATO şi UE”, a conchis Corina Fusu.

În discursul său, Cristina Boaghi, candidat PL la funcţia de deputat, a vorbit despre importanţa crucială a alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2014, despre necesitatea implicării şi participării tinerilor în această campanie electorală, despre faptul că entuziasmul şi energia lor trebuie să fie un motor pentru continuarea cursului european al Republicii Moldova, aşa cum au fost în 2007, când Dorin Chirtoacă a câştigat Primăria Municipiului Chişinău.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md