Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Dorin Chirtoacă revine pe lista candidaţilor PL la funcţia de deputat

|versiune pentru tipar| PL, 14 noiembrie 2014 | 

Anunţul a fost făcut astăzi, 14 noiembrie, într-o conferinţă de presă, de către Dorin Chirtoacă, Prim-vicepreşedinte al PL. La conferinţă au mai participat: Corina Fusu, Prim-vicepreşedintă a PL, Valeriu Munteanu, Mihai Moldovanu, Veronica Herţa şi Lilian Carp, vicepreşedinţi PL, candidaţi PL la funcţia de deputat în Parlament.

Dorin Chirtoacă a anunţat că degrevează din funcţia primar al capitalei şi revine în campania electorală — “De astăzi revin pe lista candidaţilor PL la funcţia de deputat în aşa fel încât partidul să poată participa într-o manieră deplină şi completă la alegerile parlamentare 2014, de asemenea, întrucât Parlamentul European a ratificat Acordul de Asociere RM — UE, Partidul Liberal salută acest eveniment şi această decizie. Europa ne-a demonstrat că vrea să fie cu noi, rămâne să vedem dacă şi noi vrem să fim cu Europa!”

Prim-vicepreşedintele PL a mai menţionat că “societatea este scindată, unii vor UE, alţii UV, dar haideţi să facem o comparaţie reală între acestea. Ce oferă una şi alta omului de rând? UE — pace şi prosperitate, s-a construit o infrastructură solidă, a crescut nivelul de trai. Vorbesc de omul de rând, simplu, cetăţenii UE trăiesc în pace, ordine, bunăstare şi libertate, indiferent de locul unde lucrează. În partea cealaltă, dirijată de Kremlin, în ultimii 70 de ani au fost doar conflicte, războaie, sărăcie, dezordine, corupţie. Tancurile au fost în Cehia, Afganistan, Georgia, Armenia, Cecenia, Ucraina şi nu numai. Din păcate, cine a condus cu aceasta parte a lumii nu a avut inspiraţia şi nici dorinţa să creeze o viaţă bună omului de rând. Prin urmare, în faţa noastră stă următoarea întrebare: ce alegem? Soarta Doneţkului, Luhanskului şi a Crimeii sau soarta Lituaniei, Estoniei, Letoniei? Noi propunem varianta acestor ţări, o viaţă bună, pentru că suntem un popor paşnic şi ne dorim prosperitate, de aceea alegerea UE este firească!”

Dorin Chirtoacă a subliniat că Partidul Liberal este un partid care are experienţa necesară şi o echipă profesionistă care este capabilă să reprezinte şi să apere interesele cetăţenilor. În acest sens, PL vine cu un program bine structurat, în care sunt prezentaţi paşi concreţi prin care PL îşi propune să aducă bunăstare cetăţenilor.

“R. Moldova trebuie sa facă paşi consecvenţi întru asigurarea nivelului de trai decent şi sporirea calităţii vieţii, aşa încât cetăţeanul de rând să simtă schimbările. Noi ne-am asumat programul prin care vom realiza aceste schimbări în bine şi am elaborat politici concrete pe domenii — consolidarea statului de drept, politica economică, politica în domeniul protecţiei sociale, politica în domeniul educaţiei, politica în domeniul sănătăţii, politica de susţinere a tineretului şi sportului, politica în domeniul culturii, politica în domeniul mediului, politica în problema transnistreană, politica externă şi integrarea europeană ş.a.”, a mai spus Dl Chirtoacă, menţionând că programul electoral al PL poate fi găsit pe pagina web a partidului — www.pl.md.

Prim-vicepreşedintele PL a accentuat că Partidul Liberal are 3 priorităţi: eradicarea corupţiei, asigurarea independenţei justiţiei şi economie liberă (care va oferi locuri de muncă, salarii mai mari).

“Ceea ce am reuşit în Chişinău în ultimii 7 ani este un argument că PL este capabil să schimbe lucrurile. Daca am reuşit în municipiu, vom reuşi şi în republică! PL vine în faţa oamenilor nu doar cu vorbe, dar cu fapte!” — a subliniat Dorin Chirtoacă.

Referindu-se la obiectivele PL pentru Chişinău, Dorin Chirtoacă a menţionat că municipiul are nevoie de un program aparte, acesta cuprinde: formarea majorităţii în consiliul municipal Chişinău, descentralizarea efectivă a administraţiei, un fond pentru dezvoltarea capitalei, strămutarea gărilor auto, delimitarea proprietăţii, atragerea investiţiilor, soluţionarea problemei taxelor locale, reforma serviciilor comunale şi soluţionarea problemelor legate de deşeuri ş.a.

“Ne adresăm cetăţenilor să iasă la vot pe 30 noiembrie pentru a confirma vectorul european al Republicii Moldova! Împreună avem puterea să luam o decizie corectă pe 30 noiembrie! Republica Moldova are nevoie de schimbări în bine pentru fiecare cetăţean, schimbări concrete, nu doar în declaraţii! Cu PL în familia NATO şi UE!” — a conchis Dorin Chirtoacă.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md