Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

La Băţi şi Floreşti locuitorii îşi doresc Libertate, Pace şi Bunăstare!

|versiune pentru tipar| PL, 15 noiembrie 2014

Partidul Liberal găseşte susţinere în toate localităţile republicii, dar şi în diasporă. Vineri, 14 noiembrie, Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, candidat PL la funcţia de deputat, a avut o întâlnire electorală la Universitatea “Alecu Russo”, Bălţi, şi o altă întâlnire la Făleşti, unde a fost însoţit de Iurie Chirinciuc, Preşedintele OT PL Ungheni, candidat PL la funcţia de deputat.

În discuţiile cu alegătorii, Mihai Ghimpu a vorbit despre importanţa aderării R. Moldova la NATO şi integrarea acesteia în UE. “NATO este singurul nostru scut împotriva politicii imperialiste a Federaţiei Ruse! Doar NATO ne poate garanta Libertatea, Independenţa, Securitatea, Pacea şi Bunăstarea. Pentru a facilita procesul de integrare europeană, R. Moldova trebuie să facă paşi concreţi şi siguri spre NATO! PL este singurul partid care şi-a asumat acest obiectiv încă de la fondare, iar acum, reieşind din contextul geopolitic, îl promovăm mai mult, pentru că Republica Moldova nu poate să ţină piept unui eventual atac din partea Rusiei. Ucraina, care are peste 40 mln locuitori, vedeţi ce s-a întâmplat acolo! Dar noi, cu 3 milioane de locuitori? Vă îndemn să votaţi PL! Votaţi NATO şi UE!”, a menţionat Mihai Ghimpu.

În context, Preşedintele PL a vorbit şi despre sesizarea depusă de către deputaţii liberali la Curtea Constituţională privind neutralitatea Republicii Moldova. Dânsul a accentuat că PL susţine abrogarea articolului 11 din Constituţia Republicii Moldova. Acest articol nu garantează neutralitatea Republicii Moldova, cum se spune în mod greşit. Art. 11 garantează dependenţa R. Moldova faţă de Federaţia Rusă, iar Federaţia Rusă este cea care încalcă Constituţia R. Moldova pentru că nu îşi retrage trupele de pe teritoriul R. Moldova.

Alte subiecte discutate s-au referit la situaţia socială, economică, politică, necesitatea implementării reformelor, creşterii nivelului de trai, dezvoltarea infrastructurii ş.a.

Preşedintele PL a accentuat că Partidul Liberal va continua să susţină dezvoltarea localităţilor rurale — “Oamenii de la sate duc cea mai grea viaţă, chiar dacă ei au fost cei care au păstrat vie cultura noastră, limba română, valorile naţionale. Ne propunem să asigurăm localităţilor cu acces la reţeaua drumurilor publice; refacerea şi dezvoltarea infrastructurii de bază, respectiv: drumuri, apă, canalizare, gazificare şi gestionare a deşeurilor; crearea facilităţilor pentru tinerii specialişti; extinderea serviciilor medicale în mediul rural, prin crearea oficiilor medicilor de familie şi acordarea stimulentelor de stabilire în mediul rural. Fiecare cetăţean trebuie să simtă schimbările în bine! PL vrea o societate cu oameni care trăiesc în libertate, pace şi bunăstare! Nu mai putem tolera să avem cetăţeni săraci şi guvernanţi bogaţi! Numai o guvernare corectă, cinstită, pentru oameni, e capabilă să rezolve problemele cetăţenilor, iar această echipă este cea a Partidului Liberal!”

Mihai Ghimpu a subliniat că investiţiile şi suportul UE vor ajuta republica să se dezvolte, dar pentru ca reformele să fie cu adevărat implementate, la 30 noiembrie cetăţenii trebuie să facă alegerea corectă — să voteze partidul care nu vine la putere pentru funcţii, bani sau interese personale, ci care îşi doreşte cu adevărat să schimbe lucrurile în bine, iar acest partid este Partidul Liberal.

Preşedintele PL a vorbit şi despre realizările partidului pe plan naţional, printre care: desecretizarea arhivelor KGB; decretarea zilei de 28 iunie — Zi a Ocupaţiei Sovietice; instalarea în PMAN a unei pietre comemorative, în locul căreia urmează să fie ridicat un monument în memoria victimelor regimului comunist; limba româna a devenit limba oficială a R. Moldova datorită sesizării depuse de către deputaţii PL la Curtea Constituţională; Crăciunul este sărbătorit oficial şi pe stil nou, de rând cu europenii; Monumentul din scuarul Gării Feroviare în memoria victimelor deportărilor regimului comunist ş.a.

Iurie Chirinciuc, Preşedintele OT PL Ungheni, candidat PL la funcţia de deputat, a ţinut să sublinieze importanţa continuării cursului european al republicii — “La 30 noiembrie, Republica Moldova trebuie să aleagă NATO şi UE! Doar aşa vom avea un viitor mai bun pentru noi, pentru copiii şi nepoţii noştri! Indiferent de situaţia actuală, trebuie să conştientizăm că de alegerea fiecăruia depinde soarta întregii republici! Noi nu vrem soarta Doneţkului, Luhanskului, noi vrem Bunăstare, Pace şi Libertate! De aceea, la 30 noiembrie alegem Partidul Liberal!”

“Încotro, Republica Moldova? În Uniunea Europeană, unde legea şi drepturile omului sunt respectate, unde este o viaţă bună, prosperă, sau în Uniunea Vamală, unde funcţia şi banii fac legea? La 30 noiembrie, R. Moldova îşi alege viitorul! Cu PL în familia NATO şi UE!” — a conchis Mihai Ghimpu.

În cadrul întâlnirilor, locuitorii au adresat întrebări candidaţilor PL pe diferite subiecte, aceştia convingându-se că PL la guvernare va aduce bunăstare şi un viitor prosper.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md