Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Leuşeniul susţine politica şi obiectivele Partidului Liberal

|versiune pentru tipar| PL, 16 noiembrie 2014

“Stimaţi cetăţeni, mă bucur să mă aflu azi în faţa DVS, aici, la Leuşeni, localitate din lunca Prutului. Sunt sigur că localităţile din Hânceşti vor avea un reprezentant în Parlament în persoana lui Ştefan Vlas, Preşedintele OT PL Hânceşti.” — acesta a fost mesajul Preşedintelui PL, Mihai GHIMPU, adresat celor prezenţi la întâlnirea care a avut loc la Leuşeni sâmbătă, 16 noiembrie, la care au mai participat şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Ştefan Vlas şi Albert Darie.

Preşedintele PL şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu modul în care va fi asigurată corectitudinea alegerilor parlamentare din luna noiembrie. Mihai Ghimpu nu exclude că partidele aflate la guvernare, dar şi cele din opoziţie, vor încerca să corupă electoratul prin modalităţile tradiţionale. “Îmi doresc ca alegerile să fie libere şi corecte, dar nu sunt sigur că aşa va fi. Noi cunoaştem că alegătorii sunt cumpăraţi cu macaroane şi orez. Alegeri libere şi corecte înseamnă, în primul rând, a nu falsifica. Dacă furi o bancă şi un aeroport, cât e a fura un vot? Principiul e altul: dacă ai furat un ou, furi şi un bou! Aici apare semnul de întrebare din partea mea. Sper, totuşi, că cetăţenii vor lua tot ce le dau şi vor vota Partidul Liberal. Vii şi le promiţi viitor european, dar foloseşti metode sovietice. Asta înseamnă umilinţă — să-i ţii în sărăcie şi apoi să-i cumperi cu macaroane”, a subliniat Mihai Ghimpu

“Situaţia deplorabilă în care se află Republica Moldova este din cauza comuniştilor, ocupaţiei. Vă mulţumesc pentru faptul că în condiţiile cele mai grele, având viaţa cea mai anevoioasă, dvs aţi salvat limba, identitatea, valorile naţionale, vorba lui Blaga, veşnicia s-a născut la sat, şi DVS aţi demonstrat aceste lucru! Aici e e mama noastră şi aici ne sunt rădăcinile! O guvernare corecta, pentru oameni, cinstită, putem avea doar dacă doriţi dvs. La 30 noiembrie trebuie să alegem o cale corectă, pentru oameni, să alegem guvernanţi care trăiesc cu problemele cetăţenilor şi care au demonstrat că pot schimba lucrurile, aceştia suntem noi, echipa Partidului Liberal!” — a mai accentuat Mihai Ghimpu la întâlnire.

Mihai Ghimpu a enumerat probleme importante care macină astăzi fiecare cetăţean al R. Moldova şi anume:

“Oamenii de la sate au trecut prin vremuri vitrege. Cetăţenii noştri trăiesc cu frică, astăzi ca niciodată cea mai mare problema este securitatea, pacea şi liniştea noastră, a tuturor. Iată de ce PL promovează insistent aderarea la NATO! Ucraina şi Georgia dacă ar fi fost membre NATO, Rusia nu ar fi intrat cu armată şi muniţii. Fără NATO nu ajungem în UE! NATO nu înseamnă doar securitate, ci şi bunăstare! Atâta timp cât Rusia stă cu sabia deasupra noastră, nu avem altă cale!”, a mai spus Preşedintele PL.

“UE înseamnă civilizaţie, unde legea şi omul sunt priorităţile guvernanţilor, UV înseamnă Doneţk, Donbas, Crimeea, Transnistria, foamete organizată, deportaţi, teroare. Voi ce alegeţi? Vă îndemn să vă ascultaţi copiii şi să votaţi pentru viitorul lor! Vă îndemn să susţineţi Partidul Liberal, pentru că adevărul şi cinstea stă la baza activităţii noastre!” — a conchis Mihai Ghimpu.

În cadrul întrevederii, locuitorii au adresat mai multe întrebări liderilor Partidului Liberal, au vorbit despre problemele cu care se confruntă şi şi-au exprimat susţinerea pentru echipa PL.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md