Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Corina FUSU: Partidul Liberal este unicul partid care face ceea ce promite!

|versiune pentru tipar| PL, 16 noiembrie 2014

“Principalul obiectiv în această campanie este să menţinem cursul spre Uniunea Europeană a Republicii Moldova!” — cu această frază au început întâlnirile din comuna Roşcani şi satul Cobusca Veche, Anenii Noi. Corina Fusu, Prim-vicepreşedintă a PL, Violeta Mehryar, vicepreşedintă OFL,Cristina Boaghi, secretar executiv OFL,Eugeniu Sălcuţan, primar în satul Mereni,toţii fiind candidaţi la funcţia de deputat din partea Partidului Liberal, dar şi Sergiu Cuşnir, preşedinte OT PL Anenii Noi au ţinut să le aducă aminte localnicilor că “aceste alegeri vor determina soarta republicii: cu Rusia în război şi sărăcie sau împreună cu NATO şi UE într-o familie unită?!”

Prim-vicepreşedinta PL a accentuat în cadrul întâlnirilor că “Partidul Liberal este unicul partid care face ceea ce promite! Suntem cei care promovează adevărul istoric, nu minciuna! Acum avem un nou obiectiv în faţă — să mişcăm Moldova din loc! Să creăm condiţii mai bune de trai, mai multe locuri de muncă, condiţii mai favorabile pentru investitori, prin aceasta având în vedere aderarea la NATO şi UE. Dar ca toate acestea să se îndeplinească, avem nevoie de reforme(schimbări) în justiţie! Să luăm exemplu de la marele state europene ca Germania, Franţa, chiar mai nou, fraţii de peste Prut, România. Anul trecut au fost judecaţi aproximativ 1000 de funcţionari publici pentru mită, abuz de putere ş.a. Fiecare judecător, procuror nu trebuie să fie dependent de vreun partid politic. Atunci ei vor putea lua sentinţe corecte şi, în sfârşit, vom scăpa de cei ce nu respectă legea. La fel trebuie să-i punem la punct şi pe cei ce nu achită impozitele la stat, de obicei fiind cei cu întreprinderi mari. Conform unor specialişti din Europa, dacă ne vor reuşi acestea, vom putea mări bugetul statului de 2 ori.”

Primarul din satul Mereni, Eugeniu Sălcuţan, a subliniat importanţa fiecărui vot — “Fiţi foarte atenţi pe cine votaţi, cine vă va reprezenta în Parlament. Statul sunteţi voi şi tot voi alegeţi cine o să conducă acest stat. Dacă veţi vota în baza minciunilor,veţi primi minciuni!”

Dânsul a criticat guvernarea comunistă care timp de 8 ani nu a implementat nici o reformă şi s-a referit la importanţa reformelor în toate domeniile pentru a creşte economia şi, în acest fel, şi salariile, pensiile: “De ce comuniştii, fiind ani buni la guvernare, au îngropat R. Moldova? Cum să avem pensii mari, medicină de calitate, poliţe de asigurare ieftine, infrastructură, dacă majoritatea din locuitorii RM nu plătesc impozite?! Cum să primim ceva dacă nu dăm nimic? Statul este ca o roată, ca să meargă trebuie s-o pornim! Trebuie să respectăm legea!”

Cristina Boaghi a făcut un apel către tineret să meargă la vot, să vorbească cu părinţii, să le spună că viitorul R. Moldova trebuie să fie în NATO şi UE, dar pentru aceasta au nevoie de susţinere.

Sergiu Cuşnir a vorbit despre principalele obiective ale partidului, explicând semnificaţia sloganului PL “CU PL ÎN FAMILIA NATO ŞI UE!”. Dl Cuşnir a subliniat necesitatea aderării la NATO şi UE a Republicii Moldova — “NATO este singura noastră umbrelă de securitate pentru a putea trăi liberi, în pace şi bunăstare! Aderând la NATO, ne vom integra mai repede în UE şi vom asigura stabilitate şi o viaţă bună fiecărui cetăţean!”

Violeta Mehryar a vorbit despre importanţa femeii în politică şi a accentuat că PL promovează femeile, dovadă fiind şi faptul că pe lista candidaţilor PL la funcţia de deputat se regăsesc multe femei competente, profesioniste şi pregătite să reprezinte cetăţenii în Parlament.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md