Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Colibăşenii îşi doresc un viitor european — Cu PL în familia NATO şi UE!

|versiune pentru tipar| PL, 17 noiembrie 2014

În localitatea Colibaşi, Cahul, echipa Partidului Liberal a fost primită cu aplauze şi aclamări. Candidaţii PL la funcţia de deputat în Parlament — Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, Petru Botezatu, Preşedintele OT PL Cahul, Vasile Urâtu şi Ion Şişcanu, profesor universitar, au avut o întâlnire cu locuitorii din Colibaşi, Cahul, duminică, 16 noiembrie.

La întâlnirea cu alegătorii, candidaţii PL au accentuat importanţa zilei de 30 noiembrie pentru viitorul republicii, dânşii au invitat participanţii să aleagă drumul european şi să conştientizeze că de votul lor depinde viitorul copiilor lor şi al republicii.

“Încotro, Republica Moldova? În Uniunea Europeană, să avem o viaţă bună, în bunăstare, ca în Estonia, Letonia şi alte state UE sau în Uniunea Vamală, ceea ce înseamnă sărăcie, corupţie, umilinţă, Donbass, Luhansk, Crimeea? Ce viitor alegem pentru copii noştri? Noi propunem să mergem împreună în familia NATO şi UE!” — a accentuat Preşedintele PL în cadrul întâlnirii.

Mihai Ghimpu a explicat locuitorilor din Colibaşi din ce cauză R. Moldova trăieşte încă în sărăcie, iar cetăţenii nu simt democraţia — “Pentru a schimba lucrurile în bine, în primul rând trebuie să menţinem vectorul european al republicii, dar este important să avem şi o guvernare cinstită. Republica Moldova este ajutată de UE, sunt investiţii, sunt proiecte, finanţări, dar pentru ca aceste resurse financiare să fie direcţionate corect, oamenii de la guvernare trebuie să fie cinstiţi. Numai o guvernare cinstită, corectă, pentru oameni, va reuşit să aducă bunăstare cetăţenilor!”

Preşedintele PL a vorbit colibăşenilor şi despre principalele realizări ale Partidului Liberal, referindu-se la reparaţia/construcţia drumurilor, reţelelor de canalizare, apeduc, iluminare, reparaţia grădiniţelor şi şcolilor în mai multe localităţi ş.a. Mihai Ghimpu a accentuat că crearea condiţiilor mai bune de trai la sat este o prioritate a Partidului Liberal — “Oamenii de la sate trăiesc în cele mai grele condiţii, deşi ei au salvat cultura, tradiţiile şi limba română! Partidul Liberal a reuşit în mai multe localităţi să repare grădiniţe, şcoli, să construiască reţele de canalizare, apeduct, iar acum ne propunem să realizăm acest lucru în fiecare localitate.”

În context, Mihai Ghimpu a enumerat realizările partidului şi în plan naţional, referindu-se la sesizarea deputaţilor PL prin care Limba Română a fost declarată limba oficială a republicii, desecretizarea arhivelor KGB, instalarea pietrei comemorative în PMAN în memoria victimelor regimului comunist, monumentul din Scuarul Gării Feroviare în memoria victimelor deportărilor regimului comunist, decretarea zilei de 28 iunie — zi a ocupaţiei sovietice, oficializarea sărbătoririi Crăciunului pe stil nou, de rând cu europenii, instalarea monumentelor în memoria victimelor regimului comunist în mai multe localităţi din republică ş.a.

De asemenea, Preşedintele PL a explicat de ce Republica Moldova are nevoie de aderarea la NATO: “Pentru a asigura securitatea cetăţenilor, pacea şi bunăstarea lor avem nevoie de aderarea la NATO! Numai NATO ne poate apăra de politica imperialistă a lui Putin! Dacă Georgia, Ucraina ar fi fost state membre NATO, Rusia n-ar fi intrat în aceste state! NATO înseamnă securitate, pace şi bunăstare! Aderarea la NATO a Republicii Moldova va aduce investitori, pentru că cei care investesc au nevoie de stabilitate, astfel vom creşte economia şi vom asigura un trai mai bun cetăţenilor.”

Cu referinţă la situaţia politică actuală, Mihai Ghimpu a accentuat că la aceste alegeri cetăţenii trebuie să dea dovadă de maturitate politică şi să-şi acorde votul pentru partidele care luptă pentru oameni, pentru interesele cetăţenilor, patrioţi şi cinstiţi, să voteze pentru echipa Partidului Liberal.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md