Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Satele din Nisporeni susţin perspectiva aderării republicii la NATO şi integrării în UE

|versiune pentru tipar| PL, 17 noiembrie 2014

“Stimaţi pământeni, vă învit şă urmaţi exemplul ucrainenilor, care acum 3 săptămâni au votat în proporţie de peste 70% pentru vectorul european!” — Acest apel a fost adresat de candidaţii PL la funcţia de deputat: Valeriu Munteanu, vicepreşedinte al PL, Valeriu Baciu, Preşedintele OT PL Nisporeni, locuitorilor satelor Cioreşti şi Vărzăreşti din Nisporeni care au participat la o întâlnire electorală cu echipa PL.

Potrivit lui Valeriu Baciu, Partidul Liberal şi-a asumat cea mai grea povară: cea de a spune adevărul! “Doar aşa societatea din RM poate să să dezvolte, iar investiţiile străine vor veni atunci când acest statul le va putea garanta securitatea. Această garanţie o putem da investitorilor doar prin aderarea la NATO şi integrarea în UE. Totodată, există un climat european favorabil, ţinând cont de deschiderea fără precedent de care beneficiază Republica Moldova din partea UE şi a structurilor europene”, a spus Valeriu Baciu. Dânsul a mai menţionat că în situaţia de actuală, pentru a realiza cât mai curând aderarea la NATO şi Integrarea Europeană a Republicii Moldova, este necesar ca în urma alegerilor din 30 noiembrie, Partidul Liberal să ajungă la guvernare cu un procent mare.

Valeriu Munteanu, ale cărui rădăcini se trag din Nisporeni, a explicat satisfacţia cu care vine în faţa oamenilor pe care îi consideră pământeni de-ai lui. Valeriu Munteanu a abordat subiecte ce ţin de relansarea economică a Republicii Moldova şi a eficientizării sistemului asigurărilor sociale. “Cunosc cât de gospodari sunt locuitorii de aici şi cunosc cât de dificil este să produci ceva în domeniul agricol, dar, totuşi, DVS reuşiţi!”, a precizat Valeriu Munteanu. Totodată, liderul PL a subliniat că sărăcirea populaţiei a fost cea mai dură armă pe care au manevrat-o comuniştii, iar acum cei din Coaliţia de guvernare, căci numai o societate săracă va sta în genunchi şi cu capul plecat, va putea fi uşor de manipulat şi va crede în minciunile lor.

Valeriu Munteanu a îndemnat cetăţenii să voteze conştient la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, să voteze pentru politicieni cinstiţi, şi nu pentru cei care se întrec la mituit alegătorii cu orez şi macaroane sau care “au căpătat capital politic în urma concertelor”.

Luminiţa Luca, Preşedinta Organizaţiei Primare PL din Cioreşti, candidat la funcţia de deputat, şi-a exprimat încrederea ca la 30 noiembrie alegătorii din satele raionului Nisporeni vor vota masiv pentru Partidul Liberal, partid care a demonstrat prin exemple concrete că luptă pentru bunăstarea şi dreptatea cetăţenilor.

“Să mergem uniţi şi fermi în NATO şi UE, împreună cu echipa Partidului Liberal!”, a fost îndemnul de final al candidaţilor PL, care au mai menţionat că echipa PL este singura capabilă să reprezinte şi să apere interesele cetăţenilor, în timp ce celelalte partide urmăresc interese personale, funcţii sau bunăstarea proprie.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md