Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu: Viaţa şi averea mea a fost, este şi va fi cauza naţională, pământul strămoşesc şi neamul meu ROMÂNESC!

|versiune pentru tipar| PL, 18 noiembrie 2014

Afirmaţia a fost făcută în cadrul întâlniii candidaţilor PL la funcţia de deputat în Parlament — Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal şi Mihai Moldovanu, Vicepreşedinte al PL, Preşedintele Organizaţiei Teritoriale PL Botanica, cu lucrătorii din domeniul medical ai spitalului clinic municipal pentru copii “V. Ignatenco”.

Mihai Moldovanu, medic de profesie, a vorbit despre carenţele din sistemul de sănătate şi a prezentat soluţiile cu care vine echipa Partidului Liberal.

“Nu avem o lege nouă a sănătăţii, legea care este în vigoare a fost adoptată în 1995, iar la această lege au intervenit cu modificări toţi Miniştrii Sănătăţii, unii au adăugat ceva la anumite articole, alţii au exclus, dar le-au făcut în interese personale. O altă problemă este că astăzi sistemul de sănătate a devenit hipercentralizat. Avem haos total pe piaţa farmaceutică, medicamentele în R. Moldova sunt de 2–3 ori mai scumpe decât în România, iar multe dintre ele sunt de 2–3 ori mai necalitative, aceasta demonstrează că avem nevoie de un Cod al medicamentului. Cum dezvoltăm mai departe sistemul de sănătate, cum îl modernizam? Îl regionalizăm, pentru a avea servicii de calitate? Sau împărţim peste tot câte puţin şi avem condiţii inacceptabile? O altă problemă stringentă este cea a sistemului de salarizare în instituţiile medicale. Pentru a soluţiona o problemă, trebuie s-o identifici şi să-i găseşti cauzele. Partidul Liberal vine cu soluţii reale pentru toate aceste probleme pentru a îmbunătăţi serviciile medicale şi a ajuta cetăţenii. Nouă ne pasă de sănătatea oamenilor, iată de ce, fără nici un dubiu, la 30 noiembrie trebuie să alegem Partidul Liberal!” — a enunţat Mihai Moldovanu în cadrul întrevederilor.

Mihai Moldovanu a enumerat şi realizările Partidului Liberal în mun. Chişinău, inclusiv cele din domeniul medical. Dânsul a accentuat că din 2009 până în prezent au fost reparate mai multe spitale şi a fost îmbunătăţită, vizibil, calitatea serviciilor medicale, dar acest lucru trebuie să fie realizat în întreaga republică.

Despre situaţia politică şi importanţa aderării republicii la NATO şi integrării în UE a vorbit Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal. Preşedintele PL a informat participanţii la întâlnire şi despre pericolul în care este pus cursul european al republicii de către unele partide cu politică pro-rusă sau compromise. “Nu poate exista o societate sănătoasă, dacă la bază nu are adevărul, la fel cum un om care şi-a fracturat o mână nu poate fi tratat cu citramon. Noi nu putem merge în UE cu o identitate şi limbă falsă, impusă de cineva. Iată de ce Partidul Liberal şi-a asumat această luptă pentru adevăr istoric, limbă română. Am învins această luptă, acum, după ce am pus punctul pe «i» pe aceste probleme, noi vrem să dezvoltăm economia republicii pentru a aduce cetăţenilor bunăstare şi o viaţă mai bună. Soluţia este aderarea la NATO şi integrarea în UE! NATO este unicul garant al securităţii, păcii şi bunăstării noastre!”, a accentuat Mihai Ghimpu.

“Nu-ţi pierde timpul dând explicaţii, oricum oamenii aud doar ceea ce vor să audă, spunea Coelho. Atunci spunem oamenilor ceea ce vor să audă: Cu PL în familia NATO şi UE! Votând PL, votăm NATO şi UE! Votând PL, dăm dovadă ca suntem români!” — a conchis Preşedintele PL, Mihai Ghimpu.

La eveniment au participat şi candidaţii PL la funcţia de deputat în Parlament — Vasile Urâtu, Silvia Savca şi Ştefan Schidu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md