Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Floreştiul susţine PL-ul şi încurajează echipa liberală să ducă SCHIMBAREA PÂNĂ LA CAPĂT!

|versiune pentru tipar| PL, 19 noiembrie 2014

“ÎNCOTRO, REPUBLICA MOLDOVA?” — cu această întrebare şi-a început discursul Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, candidat PL la funcţia de deputat, în faţa locuitorilor din Floreşti, în cadrul întâlnirilor desfăşurate la Gura Căinarului (Floreşti) şi or. Floreşti, la care au mai participat Gheorghe Brega şi Vasile Hâncu, candidaţi PL la funcţia de deputat în Parlament.

Mihai Ghimpu a îndemnat cetăţenii să aleagă viitorul european pentru Republica Moldova şi să voteze conştiincios la 30 noiembrie. “Ziua alegerilor este pentru Republica Moldova o zi istorică! Este ziua când cetăţenii vor decide încotro vom merge mai departe. În Uniunea Europeană, unde legea, omul, bunăstarea fiecăruia sunt prioritare, sau în Uniunea Vamală, care nici nu există? Vor face cetăţenii noştri cale întoarsă? Vă doriţi un viitor în sărăcie, umilinţă, chinuri sau un viitor prosper, liber, în securitate şi bunăstare? Alegeţi PL! Alegeţi NATO şi UE!”

Preşedintele Partidului Liberal a subliniat că obiectivul aderării la NATO şi integrării republicii în UE este prioritar pentru PL încă de la fondare, promovarea mai insistentă reiese din situaţia geopolitică şi războiul provocat de Rusia în Ucraina. De asemenea, Mihai Ghimpu a subliniat că deputaţii PL au depus o sesizare la Curtea Constituţională cu privire la interpretarea art. 11 din Constituţia R. Moldova. PL susţine abrogarea articolului 11 din Constituţia Republicii Moldova, întrucât acest articol nu garantează neutralitatea Republicii Moldova, ci garantează dependenţa R. Moldova faţă de Federaţia Rusă.

Mihai Ghimpu a accentuat că de prea mult timp, în loc să fie implementate reforme, să fie dezvoltată economia, să fie rezolvate problemele cetăţenilor, guvernanţii şi-au rezolvat problemele personale sau de partid, minţind în legătură cu limba pe care o vorbim, identitate, istorie. În legătură cu aceasta, Preşedintele PL a menţionat: “Partidul Liberal, cu mare greu, a reuşit să pună punctele pe «i» şi, într-un sfârşit, limba română a devenit limba oficială a Republicii Moldova, crimele comunismului au fost condamnate, au fost desecretizate arhivele KGB, am înălţat monumente în multe localităţi din republică în memoria victimelor regimului comunist de ocupaţie, ziua de 28 iunie a fost declarată Ziua Ocupaţiei Sovietice ş.a. Acum ne propunem să rezolvăm problemele sociale, economice, să aducem bunăstare cetăţenilor, să dezvoltăm economia, să apropiem Republica Moldova de NATO şi UE!”

SECURITATEA, SĂRĂCIA şi CORUPŢIA — acestea sunt 3 cele mai mari probleme ale republicii, potrivit lui Mihai Ghimpu, pe care Partidul Liberal îşi propune să le soluţioneze prin aderarea la NATO, integrarea în UE şi o guvernare cinstită. “PL are o echipă de candidaţi competenţi şi curaţi, care nu se folosesc de funcţia publică pentru avantaje personale. Noi am demonstrat acest lucru şi atunci când am fost la guvernare, în cadrul AIE-1 şi AIE-2, dar şi în afara actului guvernării. De aceea, alegerea corectă la 30 noiembrie este Partidul Liberal!” — a conchis Preşedintele Partidului Liberal.

Participanţii la întâlniri au accentuat că rezultatele PL sunt vizibile — kilometri de reţele de apeduct şi canalizare în mai multe sate, drumuri renovate, grădiniţe, şcoli şi spitale reparate, programe de susţinere a tineretului şi sportului etc. De asemenea, aceştia au menţionat că au încredere în Partidul Liberal, acesta fiind unicul partid care a promis şi a realizat.

Candidaţii PL la funcţia de deputat în parlament — întâlnire cu locuitorii din s. Frumuşica, Floreşti

Candidaţii PL la funcţia de deputat — Mihai Ghimpu, Preşedintele PL, Gheorghe Brega, membru al Biroului Politic al PL şi Vasile Hâncu au avut astăzi o întâlnire cu locuitorii din s. Frumuşica Floreşti.

Locuitorii au adresat întrebări candidaţilor PL la funcţia de deputat pe subiecte ce ţin de viitorul european al republicii, implementarea reformelor, dezvoltarea mediului rural, politica PL-ului de susţinere a tineretului şi sportului ş.a.

De asemenea, locuitorii s-au arătat îngrijoraţi de vectorul european al republicii, pus în pericol de partidele care au o politică pro-rusă agresivă. În context, Mihai Ghimpu a menţionat că “cetăţenii trebuie să-i pedepsească pe concurenţii electorali care, în lipsa faptelor şi argumentelor, vin şi încearcă să cumpere voturi cu orez, ulei, cartofi şi alte produse, spunând minciuni. Din 1990 în R. Moldova au apărut multe partide care muncesc pentru buzunarele lor, nu pentru oameni. Lupta consecventă a Partidului Liberal de mai mult de 20 de ani este o dovadă că interesul nostru este bunăstarea oamenilor, cauza naţională şi adevărul!”

Preşedintele Liberalilor a criticat dur acţiunile partidelor pro-ruse, accentuând că acestea apără interesele Federaţiei Ruse şi duc o politică murdară, în timp ce ar trebui să lupte pentru interesele cetăţenilor republicii. De asemenea, Preşedintele PL şi-a exprimat nemulţumirea faţă de actuala guvernare, acţiunile căreia au compromis democraţia şi cursul european, ceea ce a provocat nemulţumirea cetăţenilor — “Acum Banca de Economii şi Aeroportul Internaţional Chişinău nu mai sunt ale noastre! Aceasta ar trebui să vă facă să conştientizaţi cât de important este să votaţi pentru oameni care-şi iubesc neamul, pământul, oameni cinstiţi şi cu demnitate! Vă invit să vă alăturaţi Partidului Liberal! Cu PL în familia NATO şi UE!”

Referindu-se la semnificaţia sloganului PL, Mihai Ghimpu a explicat că “UE înseamnă omenie, pace, bunăstare, respectarea legii şi a drepturilor omului. UV înseamnă sărăcie, umilinţă şi revenirea la trecutul tragic, plin de suferinţă şi nedreptate. În Ucraina mor copii, tineri, femei, doar din cauza ambiţiilor imperialiste ale Rusiei. Vrem noi o asemenea soartă? Astăzi cetăţenii noştri trăiesc cu frica de a nu repeta soarta Ucrainei. Iată de ce trebuie să aderăm la NATO, acesta este unicul garant al securităţii şi libertăţii noastre, acesta este drumul spre bunăstare, investiţii, o viaţă mai bună în pace şi democraţie!”

Gheorghe Brega s-a referit la carenţele din sistemul de sănătate şi a menţionat că fără o guvernare corectă, pentru oameni, problemele cetăţenilor nu vor fi rezolvate. “Alegerea vă aparţine! DVS decideţi ce viitor vă doriţi pentru copiii DVS. Eu vă îndemn să alegeţi PL, unicul partid care-şi onorează promisiunile!”, a spus Gheorghe Brega.

Preşedintele PL a îndemnat locuitorii să salveze viitorul republicii şi să susţină cursul european — “Noi nu avem dreptul să lăsăm copiilor noştri problemele şi sărăcia pe care o avem astăzi! Susţineţi cursul european al republicii, susţineţi bunăstarea, votaţi Partidul Liberal!”

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md