Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

PL propune reforme pentru sistemul educaţional!

|versiune pentru tipar| PL, 20 noiembrie 2014

Lilian Carp, Vicepreşedinte PL şi Eugenia Iurco, preşedintă OFL municipală — candidaţi PL la funcţia de deputat în Parlament, au participat la o întâlnire cu corpul didactic şi elevii Liceului Teoretic Seral nr. 1 din Chişinău.

În cadrul acestei întâlniri, Lilian Carp a menţionat că PL este conştient despre faptul că votul din 30 noimbrie este unul geopolitic, dar chiar şi aşa ne propunem să spunem adevărul până la capăt, adevărul tranşant — integrarea în UE poate fi făcută doar prin aderarea la NATO.

În continuare, a fost menţionat faptul că Partidul Liberal propune readucerea elevilor din centrele de bacalaureat în sălile de clase, evaluarea testelor de către profesorii de unde vin liceenii, şi nu de către profesorii din centrele de verificare ale comisiilor de evaluare, ceea ce va crea un climat favorabil pentru elevii care susţin BAC-ul. “În acest context este necesară promovarea unei politici educaţionale de stat accentuată pe încurajare, şi nu pe descurajare sau intimidare, iar formele de opresivitate în procesul educaţional şi de evaluare trebuie să fie evitate cu vehemenţă.” — a mai spus Dl Carp.

Referindu-se la salariile mici ale profesorilor, Lilian Carp a subliniat că “PL propune o autonomie veritabilă instituţiilor de învăţămţant, care se va centra pe calitate şi nu pe cantitate, adică calcularea Ratei Profitului din Investiţiile în Educaţie şi analiza minuţioasă a acestui indicator pentru avansarea luării deciziilor în domeniul politicilor educaţionale”.

În final, Lilian Carp a menţionat că PL este un partid care respectă toate etniile şi limbile care se vorbesc pe acest teritoriu şi înţelege unele temeri apărute în societate, dar ALIANŢA NORD-ATLANTICĂ nu este o sperietoare, dar un deziderat care devine tot mai necesar în contextul pericolului generat de războiul provocat de Rusia în Ucraina, dar şi prezenţa trupelor armate ruse dislocate în partea stângă a râului Nistru.

“Continuarea luptei pentru afirmarea deplină a adevărului ştiinţific şi istoric este o datorie în cazul în care ne dorim păstrarea identităţii noastre europene, identităţii noastre române, dar şi afirmării noastre ca neam şi popor cu tradiţie şi istorie! Cu PL în familia NATO şi UE!” — a conchis Lilian Carp.

Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md