Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Veronica Herţa, vicepreşedintă PL, a avut o întâlnire cu lucrătorii Combinatului Auto Nr.4 din Chişinău

|versiune pentru tipar| PL, 21 noiembrie 2014

Vineri, 21 noiembrie, Veronica Herţa, Vicepreşedintă a PL, Preşedinta Organizaţiei Teritoriale PL Buiucani, candidată PL la funcţia de deputat în Parlament, a participat la un dialog direct cu colaboratorii combinatului Auto Nr. 4 din Chişinău.

În cuvântul de deschidere, Veronica Herţa a menţionat că astăzi în Chişinău ar fi imposibil să nu recunoaştem meritele şi realizările Primarului general al mun. Chişinău, Dorin Chirtoacă. “Pentru că provin dintr-o familie de deportaţi, am să încep cu ridicarea şi inaugurarea Monumentului în Memoria victimilelor deportărilor regimului comunist de ocupaţie din anii 1941, 1949 şi 1959. Un gest de recunoaştere şi legitimare a celor care au stat la propăşirea identităţii noastre româneşti!” — a spus D-na Herţa.

Vicepreşedinta PL a vorbit şi despre alte realizări ale Primarului general al mun. Chişinău, realizări pe care locuitorii Chişinăului le văd în fiecare zi. “Din păcate, atunci când Dorin Chirtoacă a fost ales în funcţia de Primar general al municipiului Chişinău, majoritatea întreprinderilor erau în prag de faliment, dar chiar şi aşa a fost evitat falimentul, au fost achitate datorii în valoare de 800 milioane lei, a fost stabilizată situaţia economico — financiară şi au fost effectuate reforme importante.”, a mai subliniat Veronica Herţa.

Dânsa a enumerat câteva din realizările echipei PL şi a Primarului Dorin Chirtoacă, printre care: rezolvarea, după 42 de ani, a problemei mirosului urât din oraşul Chişinău; eliminarea clorului din procesul de tratare a apei; 152 de troeibuze noi la standarde europene; reconstructia şi amenajarea parcului “Valea Morilor”, peste 20 de strazi din Chişinău au fost reabilitate, crearea a circa 30000 locuri de muncă, începand din 2007, prin autorizarea investiţiilor în ramura construcţiilor, precum şi prin deschiderea unităţilor noi de comerţ, alimentaţie publică, prestări servicii ş.a.

Veronica Herţa a subliniat faptul că în suburbiile municipiului Chişinău au fost investiţi peste 1,3 mlrd. lei timp de 7 ani, adică circa 200 mln. lei anual — “Cu siguranţă că fiecare din voi are rude prin localităţile rurale, de aceea vreau să vă întreb: Ce s-ar întampla, dacă în fiecare sat s-ar investi aşa cum se investeşte în suburbiile Chişinăului? Simplu — am aduce mult mai rapid Europa la noi acasă, aşa cum am adus-o în municipiul Chişinău!”

Vicepreşedinta PL a îndemnat participanţii la întâlnire să fie responsabili şi să voteze vectorul european şi reformele — “Alegeţi schimbarea în bine! Votaţi pentru partidul care v-a demonstrat prin fapte că lucrurile se pot schimba! Votaţi Partidul Liberal! Cu PL în familia NATO şi UE!”

Întâlnirea a fost organizată în colaborare cu OT PL Centru, condusă de Roman Sofroni, iar la eveniment au mai participat şi candidaţii PL la funcţia de deputat — Eugenia Iurco, Silvia Savca şi Ştefan Schidu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md