Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Mihai Ghimpu — întâlniri cu cetăţenii RM aflaţi în Milano şi Lisabona

|versiune pentru tipar| PL, 23 noiembrie 2014

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a avut zilele acestea întâlniri cu cetăţenii RM aflaţi în Milano (Italia) şi Lisabona (Portugalia), la care a participat şi Artium Gutium, Preşedintele Asociaţiei Cluburilor Liberale, candidat PL la funcţia de deputat în Parlament.

Artur Gutium a discutat cu cetăţenii despre problemele cu care se confruntă cetăţenii RM plecaţi departe de casă în căutarea unei vieţi mai bune. “Noi, liberalii din diaspora, luptăm pentru drepturile noastre, cei plecaţi peste hotare. Este un obiectiv pentru noi deschiderea şcolilor în limba română pentru copii noştri. Eu îmi doresc copilul meu să vorbească şi să se mândrească cu identitatea sa. Noi am putea lupta pentru un loc de consilier local din rândurile noastre, care ne-ar reprezenta interesele în plan administrativ. Dar aceasta e posibil doar dacă vom lupta împreună. Dacă pierdem anul acesta, nu pierdem guvernul, ci pierdem viitorul! Trebuie să gândim pe termen lung, nu pentru confortul zilei de azi, dar pentru viitor. Noi trebuie să le facem copiilor noştri un viitor decent acasă!” — a subliniat Artur Gutium.

Mihai Ghimpu, Preşedintele Partidului Liberal, a îndemnat cetăţenii plecaţi peste hotare să iasă la vot pe 30 noiembrie şi să aleagă viitorul European — “Votaţi pentru copiii noştri, să nu fie nevoiţi şi ei să plece în căutarea unui loc mai bun de trai!”

Preşedintele PL a menţionat că aflându-se în drum spre Lisabona, unde a fost invitat să participe la Congresul ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), a decis să vină la o întâlnire cu cetăţenii RM aflaţi la muncă sau studii în or. Milano, Italia, pentru a-i informa şi a discuta despre situaţia reală din Republica Moldova.

Mihai Ghimpu a subliniat că prioritatea Partidului Liberal este pacea şi bunăstarea cetăţenilor, iar politica consecventă a PL-ului pentru afirmarea adevărului istoric, condamnarea crimelor regimului comunist şi lupta pentru cauza naţională este o dovadă că echipa Partidului Liberal luptă pentru oameni şi pentru schimbarea în bine, nu pentru interese personale — “Cauza naţională, bunăstarea cetăţenilor şi neamul meu reprezintă averea pe care o am. Noi, liberalii, luptăm deschis şi ne-am asumat schimbarea până la capăt! Noi conştientizăm cât de necesar este ca R. Moldova să adere la NATO şi promovăm deschis acest obiectiv, spre deosebire de celelalte partide, care sunt în goană după avere şi funcţii.”

Mihai Ghimpu le-a explicat cetăţenilor de ce UE este unica opţiune pentru R. Moldova, iar NATO va facilita procesul de integrare europeană. “Pentru a avea pensii bune, salarii, burse mai mari trebuie să dezvoltăm economia. Noi nu putem atrage investiţii şi avea o economie stabilă, dacă apar embargouri la produsele noastre peste noapte. Iată de ce piaţa europeană devine cel mai atractiv punct pentru agricultorii noştri. În plus, UE ne oferă şi granturi. «

Preşedintele PL şi-a exprimat regretul că în RM sunt multe partide geopolitice, venite să facă jocul Rusiei sau să se îmbogăţească, şi a accentuat că istoria a demonstrat că ocupantul nu vine să fericească poporul pe care-l subujugă, ci viceversa.

»Noi trebuie să înţelegem ca nu putem avea un stat economic îndestulat, stabil, atractiv pentru investitorii străini, atâta timp cât avem armată străină pe teritoriul nostru. Iată de ce PL pledează pentru aderarea RM la NATO. NATO este garantul păcii şi evoluţiei prospere a statului nostru!”, a mai spus Mihai Ghimpu la întâlnirile cu cetăţenii din diasporă.

Preşedintele PL a accentuat că de la fondare, Partidul Liberal promovează adevărul şi dreptatea, fără frica de a spune lucrurilor pe nume, chiar dacă asta a însemnat mai puţine mandate — “Din păcate, sovieticii ne-au schimbat mentalitatea şi oamenii care aduc adevărul sunt priviţi sceptic. Totuşi, noi ne-am asumat cea mai grea luptă şi, în pofida greutăţilor, am adus limba română în albia constituţionalităţii, am desecretizat arhivele KGB, ziua de 28 iunie a fost declarată zi de ocupaţie sovietică, am ridicat mai multe monumente în memoria celor care au avut de suferit de pe urma represiunilor regimului communist de ocupaţie, iar la Chişinău am ridicat cel mai mare monoment în memoria tuturor celor deportaţi.”

Participanţii la întâlniri au accentuat că, trăind într-un spaţiu al valorilor, unde sunt respectate drepturile omului şi unde funcţionează legea, văd foarte bine consecinţele regimului comunist de ocupaţie în R. Moldova. De aceea, ei sunt hotărâţi să susţină Partidul Liberal şi să participle la schimbare, PL fiind echipa care a demonstrat prin fapte că luptă pentru interesele cetăţenilor şi îşi onorează promisiunile.

“Cei plecaţi la muncă peste hotare vor reveni acasă doar dacă Republica Moldova îşi va menţine cursul european, pentru că numai în cadrul NATO şi UE putem avea o economie dezvoltată, ceea ce înseamnă locuri de muncă bine platite, burse şi pensii mai mari, condiţii mai bune de trai şi un viitor sigur pentru copii. Alegeţi conştient pe 30 noiembrie şi votaţi cu încredere pentru Partidul Liberal, un partid pentru oameni, cu o echipă cinstită şi capabilă să realizeze schimbarea!” — a conchis Mihai Ghimpu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md