Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

De la Chişinău, la Paris — cetăţenii aleg PL, NATO şi UE!

|versiune pentru tipar| PL, 24 noiembrie 2014

Duminică, 23 noiembrie 2014, Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a avut o întâlnire cu cetăţenii RM stabiliţi în or. Paris, Franţa. Întâlnirea a decurs în două etape. În prima parte, Preşedintele PL a mers la Biserică pentru a-i saluta pe cetăţeni, fără a aborda subiecte ce ţin de politică sau a face agitaţie electorală, discuţiile politice fiind duse seara. În cea de-a doua parte a întâlnirii, Mihai Ghimpu a purtat discuţii pe teme politice, sociale, economice, informând cetăţenii despre situaţia preelectorală, posibile coaliţii postelectorale şi a subliniat importanţa votului din diaspora, care are un rol definitor pentru viitorul Republicii Moldova. La eveniment a participat şi Vasile Calmaţui, Preşedintele Clubului Liberal Paris.

“Alegerile din 30 noiembrie sunt un angajament pe care trebuie să ni-l asumăm cu toţii. Drumul european al Republicii Moldova nu trebuie să se oprească. Forţele pro-ruse continuă lupta împotriva cursului european şi, din păcate, şansele lor cresc pe fundalul dezamăgirii masive a populaţiei în partidele din actuala coaliţie. Noi, liberalii, nu trebuie să fim priviţi la pachet cu celelalte partide. Noi nu am participat la înstrăinarea BEM-ului şi a aeroportului. S-a încercat distrugerea PL prin plecarea câtorva colegi, însă, PL a rezistat şi a devenit şi mai puternic.” — a accentuat Mihai Ghimpu.

Un alt aspect important pus în discuţie a fost economia, punctul de plecare a prosperităţii în stat, condiţia esenţială a revenirii celor plecaţi la muncă peste hotare — “O economie prosperă este garantul bunăstării cetăţenilor. Însă, pentru a putea înregistra rezultatele necesare, este important de parcurs un drum mai lung. În primul rând, securitatea statului, ameninţat de prezenţa armatei ruse pe teritoriul nostru. În condiţiile actuale, instabilitatea din regiune înseamnă mai puţine investiţii şi nesiguranţa în ziua de mâine. Iată de ce PL pledează pentru aderarea RM la NATO — un garant ireproşabil al stabilităţii în condiţiile actuale! În al doilea rând, este indispensabil ca la conducerea statului să fie oameni cinstiţi, curaţi, oameni cu dragoste de cetăţeni. Pentru această, vă îndemn să votaţi echipa PL, care a demonstrat verticalitatea sa şi responsabilitate faţă de cetăţeni.”

În plan naţional, liderul PL a subliniat că PL a înregistrat o serie de succese — “O realizare completă a fost faptul că am adus limba română în albia constituţionalităţii, astfel, nimeni nu mai poate specula cu alte denumiri. Fiind Preşedinte Interimar al Republicii Moldova, am desecretizat arhivele KGB şi ziua de 28 iunie, prin decret prezindenţial, a fost declarată zi de ocupaţie sovietică. Noi am ridicat mai multe monumente în memoria celor care au avut de suferit de pe urma represiunilor regimului comunist de ocupaţie, iar la Chişinău am ridicat cel mai mare monument în memoria tuturor celor deportaţi.”

Mihai Ghimpu i-a îndemnat pe toţi la 30 noiembrie să vină la vot şi să-i convingă şi pe alţii. Or, dacă nu contribui cu votul la schimbare, devii complice la tot ceea ce se întâmplă. “Partidul Liberal, de-a lungul anilor, a demonstrat că este un partid de oameni demni şi verticali, capabili să ducă la bun sfârşit integrarea RM în NATO şi UE! Votaţi PL! Votaţi NATO şi UE!” — a conchis Mihai Ghimpu.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md