Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 AlegeriParlamentare2014DeclaraţiiPL

Ialoveniul luptă pentru libertate, dreptate, adevăr, pace şi bunăstare!

|versiune pentru tipar| PL, 24 noiembrie 2014

Duminică, 23 noiembrie, la Ialoveni şi la Bardar au avut loc întâlniri cu candidaţii PL la funcţia de deputat în Parlament — Valeriu Munteanu, Vicepreşedinte PL, Vladimir Cernat, Preşedintele OT PL Ialoveni şi Tudor Grigoriţă, Preşedintele Organizaţiei Primare PL Costeşti. La întâlniri au mai participat şi Petru Rotaru, Vicepreşedinte OT PL Ialoveni şi Bânzari Victor, Preşedintele Organizaţiei Primare PL Ialoveni.

Gazda evenimentului, Vladimir Cernat, a amintit cetăţenilor că a mai rămas doar o săptămână până la alegeri şi chiar dacă toţi concurenţii electorali prezintă un program politic care promite o schimbare spre bine a Republicii Moldova, este datoria oamenilor să înţeleagă care dintre aceste partide spune adevărul şi care urmăreşte interesele proprii. Preşedintele OT PL Ialoveni a accentuat că “pe prim plan este credibilitatea. La acest capitol, PL nu şi-a dezamăgit niciodată cetăţenii şi a dat dovadă de verticalitate şi insistenţă în ceea ce priveşte interesele cetăţenilor.”

Vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, a ţinut să evidenţieze faptul că locuitorii din Ialoveni sunt oameni care-şi cunosc rădăcinile, gospodari şi patrioţi: “Vin cu cea mai mare dragoste la Ialoveni, deoarece găsesc aici oameni gospodari şi iubitori de patrie, pe care nici regimul sovietic n-a reuşit să-i distrugă şi care au rezistat ocupaţiei «voroniene». Nu cred că există vreun cetăţean care crede că viitorul Republicii Moldova este alături de Uniunea Vamală. Suntem uniţi de dorinţa de a schimba ceva la noi în republică, de a merge împreună spre NATO şi UE!”

În discursul său, Valeriu Munteanu a pus accent pe punctele care fac diferenţa dintre

PL şi celelalte partide — “ În primul rând, PL este unicul partid care insistă ca RM să adere la NATO şi nu doar din motive de securitate, ci şi din motive economice. Acesta este unul din pilonii programului electoral şi politic al Partidului Liberal. În al doilea rând, PL a scos la iveală adevărul despre cine suntem, unde ne ducem, cine ne sunt duşmanii şi cine ne sunt prietenii. A ghidat cetăţenii spre o mentalitate liberă, a promovat valori cum ar fi identitatea naţională şi limba română. Tinerii trebuie să cunoască adevărul, că de nu, riscăm să creştem o generaţie influenţabilă şi uşor de manipulat — fie cu cartofi, fie cu concertele lui Stas Mihailov.”

În context, Valeriu Munteanu a menţionat că “de multe ori, cetăţenii îmi spun că m-ar vota dacă aş declara că vorbesc moldoveneşte. Eu repet şi am să repet întotdeauana: Eu vorbesc limba română şi nu am venit pentru ca să mă votaţi, ci pentru ca să aflaţi adevărul.”

În al treilea rând, a continuat Valeriu Munteanu, Partidul Liberal este unicul partid care nu va face coaliţie cu PCRM, indiferent de situaţia politică de după alegeri.

Vicepreşedintele PL a mai vorbit despre valorile pe care le promovează PL şi în care crede fiecare membru al acestui partid, cum ar fi: credinţa în Dumnezeu, în familie şi în identitate naţională — “Aceste valori sunt deseori evocate în discursuri de către alţi concurenţi electorali pentru a face propagandă politică. Cetăţenii nu trebuie să se lase manipulaţi de orez, macaroane, ceasuri sau icoane. Cetăţenii trebuie acum, mai mult ca niciodată, să se gândească la viitorul RM în optica europeană.”

Spre final a avut loc un schimb de opinii şi de întrebări la care Valeriu Munteanu a răspuns, rugând cetăţenii să întrebe absolut orice pentru ca să fie informaţi, iar la 30 noiembrie să aleagă adevărul, dreptatea, pacea, libertatea şi bunăstarea.

Serviciul de presă al PL
Sursa: www.pl.md